Грло из Бијељине побједник на шабачким Коњичким свечаностима

На Шабачком хиподрому и поред тропске температуре, традиционалне Коњичке свечаности пратило је неколико хиљада посетилаца. Осим престижне трке Меморијал краља Александра, посебан шарм светковини, дале су даме, јер је по традицији, шешир био обавезан модни детаљ.

Занимљивости 25.07.2017 | 08:36
Грло из Бијељине побједник на шабачким Коњичким свечаностима
Шабачки хиподром и овог лета место је добрих сусрета. За љубитеље расних галопера, посебан престиж су Коњичке свечаности, а симбол традиције и витештва трка величанствених за пехар краља Александра. Ове године тријумфовао је Самис Вориор, штале Интергај из Бијељине, који се други пут окитио краљевим ловором.
„Осећај је невероватан, адреналин је висок. Трка је била одлична, мало смо се уплашили пошто је коњ закаснио“, каже Александар Јовановић, власник победничког грла.

Шабачка тријумфална капија, ове сезоне домаћин је 12 тркачких дана, што је рекорд за ово поднебље. За само два дана Коњичких свечаности надметало се 80 најбржих грла из региона.

„На Шабачком хиподрому свакодневно тренира око стотину галопера власника са овог подручја, али и из других градова Србије, региона, па чак и из иностранства“, каже Совраније Чоњагић, председник ОО Коњичких свечаности.

У престоници галопског спорта, лепоте и елеганције, спектакл за посетиоце приредиле су даме, модним ревијама венчаница и шешира. Изабране су и најшармантније, а посебан празник за очи биле су најмлађе учеснице.

„Дошла сам да се забавим, да се дружим са овим дивним људима. Захвална сам свима, заиста и било ми је прелепо“, одушевљено прича Маријана Миловановић, најшармантнија дама са шеширом.

„Ово је први пут да долазим. Веома је лепо и од сада ћу сваке године долазити, сигурно!“, обећава Александра Богдановић из Шапца.

„Волим да носим шешире, женствени су, свиђа ми се како стоје на другим дамама, тако и на мени“, каже љубитељка шешира Александра Симић из Шапца.

На најлепшој травнатој стази у региону, осим 12 галопских трка, после пола века, одржано је такмичење у препонском јахању. Ова оаза зеленила често је место за породични одмор Шапчана, али и гостију из иностранства.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар