Grlo iz Bijeljine pobjednik na šabačkim Konjičkim svečanostima

Na Šabačkom hipodromu i pored tropske temperature, tradicionalne Konjičke svečanosti pratilo je nekoliko hiljada posetilaca. Osim prestižne trke Memorijal kralja Aleksandra, poseban šarm svetkovini, dale su dame, jer je po tradiciji, šešir bio obavezan modni detalj.

Zanimljivosti 25.07.2017 | 08:36
Grlo iz Bijeljine pobjednik na šabačkim Konjičkim svečanostima
Šabački hipodrom i ovog leta mesto je dobrih susreta. Za ljubitelje rasnih galopera, poseban prestiž su Konjičke svečanosti, a simbol tradicije i viteštva trka veličanstvenih za pehar kralja Aleksandra. Ove godine trijumfovao je Samis Vorior, štale Intergaj iz Bijeljine, koji se drugi put okitio kraljevim lovorom.
„Osećaj je neverovatan, adrenalin je visok. Trka je bila odlična, malo smo se uplašili pošto je konj zakasnio“, kaže Aleksandar Jovanović, vlasnik pobedničkog grla.

Šabačka trijumfalna kapija, ove sezone domaćin je 12 trkačkih dana, što je rekord za ovo podneblje. Za samo dva dana Konjičkih svečanosti nadmetalo se 80 najbržih grla iz regiona.

„Na Šabačkom hipodromu svakodnevno trenira oko stotinu galopera vlasnika sa ovog područja, ali i iz drugih gradova Srbije, regiona, pa čak i iz inostranstva“, kaže Sovranije Čonjagić, predsednik OO Konjičkih svečanosti.

U prestonici galopskog sporta, lepote i elegancije, spektakl za posetioce priredile su dame, modnim revijama venčanica i šešira. Izabrane su i najšarmantnije, a poseban praznik za oči bile su najmlađe učesnice.

„Došla sam da se zabavim, da se družim sa ovim divnim ljudima. Zahvalna sam svima, zaista i bilo mi je prelepo“, oduševljeno priča Marijana Milovanović, najšarmantnija dama sa šeširom.

„Ovo je prvi put da dolazim. Veoma je lepo i od sada ću svake godine dolaziti, sigurno!“, obećava Aleksandra Bogdanović iz Šapca.

„Volim da nosim šešire, ženstveni su, sviđa mi se kako stoje na drugim damama, tako i na meni“, kaže ljubiteljka šešira Aleksandra Simić iz Šapca.

Na najlepšoj travnatoj stazi u regionu, osim 12 galopskih trka, posle pola veka, održano je takmičenje u preponskom jahanju. Ova oaza zelenila često je mesto za porodični odmor Šapčana, ali i gostiju iz inostranstva.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar