ЕСПН: Одлазак Кајрија Ирвинга је неизбјежан!

Кајри Ирвинг направио је велики "бум" на северноамеричком континенту када је управи Кливленд Кавалирса рекао да жели да напусти франшизу.

Кошарка 27.07.2017 | 18:30
ЕСПН: Одлазак Кајрија Ирвинга је неизбјежан!
Његов потез може се гледате са више страна, али као главни аргумент узима се то да Ирвинг жели да изађе из сенке Леброна Џејмса и да он буде тај предводник неке франшизе.

Статистика у Кливленду нам говори да он још није спреман за то, пошто су Кавси изгледали очајно на терену када није било "Краља" Џејмса, а Кајри је био на терену.

Ипак, статистика није све на овом свету и са 25 година, Ирвинг са пуним правом жели да се окуша као лидер екипе. Управо због тога новинар ЕСПН Зек Лоу сматра да је овај трејд готово неизбежан и да је питање шта ће Кливленд добити за њега.

Ирвинг је изразио жељу да оде у неки од четири клуба (Њујорк, Минесота, Сан Антонио и Мајами), међутим сада када је направио већ оволики "бум" он се ту много не пита, јер нема у уговору "но-траде" клаузулу која му омогућава да бира у који ће клуб.

По Зеку Лоу, Кавси траже много за Кајрија, што је и логично, с обзиром да је у 25. години већ четири пута био Ол-стар, освојио НБА прстен, био МВП Ол-стар утакмице, док је успео и да победи у такмичењу шутирања тројки.

Ирвинг много вреди, али је тим из Охаја ставио у лошу позицију, јер не могу много да маневришу у трејдовима. Готово сигурно, Леброн Џејмс ће напустити Кливленд следећег лета и претоставља се да ће франшиза за Кајрија тражити једног доброг играча и будуће пикове.

Познато је да управа Кавалирса није специјално способна, пошто седам година нису успели да Леброну доведу добре играче, па је он због тога отишао у Мајами са којим је могао да побеђује. Ирвинг може да побеђује и то је и урадио 2016. године, али такође зна да кад Леброн оде у тиму неће остати много тога.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар