ESPN: Odlazak Kajrija Irvinga je neizbježan!

Kajri Irving napravio je veliki "bum" na severnoameričkom kontinentu kada je upravi Klivlend Kavalirsa rekao da želi da napusti franšizu.

Košarka 27.07.2017 | 18:30
ESPN: Odlazak Kajrija Irvinga je neizbježan!
Njegov potez može se gledate sa više strana, ali kao glavni argument uzima se to da Irving želi da izađe iz senke Lebrona Džejmsa i da on bude taj predvodnik neke franšize.

Statistika u Klivlendu nam govori da on još nije spreman za to, pošto su Kavsi izgledali očajno na terenu kada nije bilo "Kralja" Džejmsa, a Kajri je bio na terenu.

Ipak, statistika nije sve na ovom svetu i sa 25 godina, Irving sa punim pravom želi da se okuša kao lider ekipe. Upravo zbog toga novinar ESPN Zek Lou smatra da je ovaj trejd gotovo neizbežan i da je pitanje šta će Klivlend dobiti za njega.

Irving je izrazio želju da ode u neki od četiri kluba (Njujork, Minesota, San Antonio i Majami), međutim sada kada je napravio već ovoliki "bum" on se tu mnogo ne pita, jer nema u ugovoru "no-trade" klauzulu koja mu omogućava da bira u koji će klub.

Po Zeku Lou, Kavsi traže mnogo za Kajrija, što je i logično, s obzirom da je u 25. godini već četiri puta bio Ol-star, osvojio NBA prsten, bio MVP Ol-star utakmice, dok je uspeo i da pobedi u takmičenju šutiranja trojki.

Irving mnogo vredi, ali je tim iz Ohaja stavio u lošu poziciju, jer ne mogu mnogo da manevrišu u trejdovima. Gotovo sigurno, Lebron Džejms će napustiti Klivlend sledećeg leta i pretostavlja se da će franšiza za Kajrija tražiti jednog dobrog igrača i buduće pikove.

Poznato je da uprava Kavalirsa nije specijalno sposobna, pošto sedam godina nisu uspeli da Lebronu dovedu dobre igrače, pa je on zbog toga otišao u Majami sa kojim je mogao da pobeđuje. Irving može da pobeđuje i to je i uradio 2016. godine, ali takođe zna da kad Lebron ode u timu neće ostati mnogo toga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar