Обећавам, избацићемо их!

Пред дуел с Олимпијакосом, Леандре Тавамба каже да је дао „само“ два гола Мачви и открива ко му је највећи проблем.

Фудбал 25.07.2017 | 10:45
Обећавам, избацићемо их!
Такав странац одавно није виђен у српском фудбалу.

Колико пута изречено, колико пута написано. Овај пут је другачије. Јер овај по много чему одудара од клишеа. Не, није Леонардо. Није ни Евертон. Није ни Боаћи.

Њима свака част за учинак на терену, али – реално – „мрсе“ кад причају, а овај дечко говори без увијања. Право у центар. Име му је Леандре Тавамба и навијачима Партизана је обећао да ће црно-бели да избаце Олимпијакос.

Да, да. Добро сте прочитали. Оно што сви у Хумској прижељкују, а део јавности сматра немогућим, Камерунац схвата као обавезу.

„Гол не могу да обећам, али зато обећавам да ћемо проћи Олимпијакос. Независно од тога ко ће бити стрелац“, рекао је маркантни нападач црно-белих.

Признајемо, збунио нас је. Фудбалери се махом плаше прогноза, увијају изјаве у обланде, па смо морали да га питамо да ли смо чули добро.

„Да, да, обећавам, идемо даље! Ако желимо да играмо Лигу шампиона, што нам је циљ, морамо да избацимо екипе попут Олимпијакоса. Биће то тест наших правих могућности. Хоће ли Леонардо, Ђурђевић, Тавамба или Сума да погоде, то не знам. Ево, против Мачве смо имали пет различитих стрелаца, што је важно за самопоуздање екипе.“

Неко ће рећи да је његов оптимизам последица еуфорије после 6:1 на првенственој премијери, међутим, Тавамба је током разговора оставио утисак човека који није у потпуности задовољан. Питали смо да ли, можда, због тога што му је тешко да игра у екипи у којој Леонарда и Ђурђевића занима само гол, због чега има, објективно, мање прилика од ударног тандема.

„Разумем на шта циљате, али је увек добро кад око себе имате квалитетне појединце какви су њих двојица. Имао сам своје шансе, независно од тога да ли сам проигравао њих или не. На мени је да будем фокусиран кад се нађем у прилици, а не да се љутим на друге. На пример, против Мачве сам дао само два гола. „Само“, зато што сам имао још шанси. Нису ми проблем њих двојица. Мој највећи проблем сам – ја“.

У досадашњем току боравка у Хумској 1 Тавамба је оставио утисак фудбалера који се сјајно сналази у пољу, али се мучио у реализацији. Објаснио је да ће то да се промени.

„Кад сам дошао, први циљ ми није био да дајем голове, већ да помогнем тиму да постане шампион. Што сам и урадио. У овој сезони више ћу да се посветим коришћењу шанси. Надам се да ћу погодити и против Олимпијакоса, јер, рекох вам, морамо у бараж“, поручио је ЛеандреТавамба у освит двомеча трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

ДАЋУ ВИШЕ ОД ДЕСЕТ ГОЛОВА

После премијерног дуела, против Будућност, одговорни из Хумске јавно су затражили од Тавамбе да ове сезоне попуни статистичне колоне са најмање десет голова и десет асистенција.

„Надам се да ћу надмашити очекивања људи који су то рекли, али... Не смем да се задовољим кад и ако дођем до десет голова. Напротив, морам да пружим максимум и испуним очекивања. Мој циљ је да у свакој наредној сезони будем бољи него у претходној. Већ сам дао два гола, колико и за минулих шест месеци. Надам се да ћу ефикасан бити и на наредним мечевима. Почев од Олимпијакоса“, рекао је 189 центиметара високи нападач Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар