Obećavam, izbacićemo ih!

Pred duel s Olimpijakosom, Leandre Tavamba kaže da je dao „samo“ dva gola Mačvi i otkriva ko mu je najveći problem.

Fudbal 25.07.2017 | 10:45
Obećavam, izbacićemo ih!
Takav stranac odavno nije viđen u srpskom fudbalu.

Koliko puta izrečeno, koliko puta napisano. Ovaj put je drugačije. Jer ovaj po mnogo čemu odudara od klišea. Ne, nije Leonardo. Nije ni Everton. Nije ni Boaći.

Njima svaka čast za učinak na terenu, ali – realno – „mrse“ kad pričaju, a ovaj dečko govori bez uvijanja. Pravo u centar. Ime mu je Leandre Tavamba i navijačima Partizana je obećao da će crno-beli da izbace Olimpijakos.

Da, da. Dobro ste pročitali. Ono što svi u Humskoj priželjkuju, a deo javnosti smatra nemogućim, Kamerunac shvata kao obavezu.

„Gol ne mogu da obećam, ali zato obećavam da ćemo proći Olimpijakos. Nezavisno od toga ko će biti strelac“, rekao je markantni napadač crno-belih.

Priznajemo, zbunio nas je. Fudbaleri se mahom plaše prognoza, uvijaju izjave u oblande, pa smo morali da ga pitamo da li smo čuli dobro.

„Da, da, obećavam, idemo dalje! Ako želimo da igramo Ligu šampiona, što nam je cilj, moramo da izbacimo ekipe poput Olimpijakosa. Biće to test naših pravih mogućnosti. Hoće li Leonardo, Đurđević, Tavamba ili Suma da pogode, to ne znam. Evo, protiv Mačve smo imali pet različitih strelaca, što je važno za samopouzdanje ekipe.“

Neko će reći da je njegov optimizam posledica euforije posle 6:1 na prvenstvenoj premijeri, međutim, Tavamba je tokom razgovora ostavio utisak čoveka koji nije u potpunosti zadovoljan. Pitali smo da li, možda, zbog toga što mu je teško da igra u ekipi u kojoj Leonarda i Đurđevića zanima samo gol, zbog čega ima, objektivno, manje prilika od udarnog tandema.

„Razumem na šta ciljate, ali je uvek dobro kad oko sebe imate kvalitetne pojedince kakvi su njih dvojica. Imao sam svoje šanse, nezavisno od toga da li sam proigravao njih ili ne. Na meni je da budem fokusiran kad se nađem u prilici, a ne da se ljutim na druge. Na primer, protiv Mačve sam dao samo dva gola. „Samo“, zato što sam imao još šansi. Nisu mi problem njih dvojica. Moj najveći problem sam – ja“.

U dosadašnjem toku boravka u Humskoj 1 Tavamba je ostavio utisak fudbalera koji se sjajno snalazi u polju, ali se mučio u realizaciji. Objasnio je da će to da se promeni.

„Kad sam došao, prvi cilj mi nije bio da dajem golove, već da pomognem timu da postane šampion. Što sam i uradio. U ovoj sezoni više ću da se posvetim korišćenju šansi. Nadam se da ću pogoditi i protiv Olimpijakosa, jer, rekoh vam, moramo u baraž“, poručio je LeandreTavamba u osvit dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

DAĆU VIŠE OD DESET GOLOVA

Posle premijernog duela, protiv Budućnost, odgovorni iz Humske javno su zatražili od Tavambe da ove sezone popuni statistične kolone sa najmanje deset golova i deset asistencija.

„Nadam se da ću nadmašiti očekivanja ljudi koji su to rekli, ali... Ne smem da se zadovoljim kad i ako dođem do deset golova. Naprotiv, moram da pružim maksimum i ispunim očekivanja. Moj cilj je da u svakoj narednoj sezoni budem bolji nego u prethodnoj. Već sam dao dva gola, koliko i za minulih šest meseci. Nadam se da ću efikasan biti i na narednim mečevima. Počev od Olimpijakosa“, rekao je 189 centimetara visoki napadač Partizana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar