ЛШ - Ђукић: Да видимо гдје смо у односу на Европу!

"Леонардо се извинио, конкурише за тим у уторак"! Бразилац ће и дефинитивно бити једна од опција за поставу Партизана против Олимпијакоса, најавио је тренер црно-белих Мирослав Ђукић.  Ђурђевић: Верујем у саиграче и стручни штаб.  Нападач Партизана оптимиста пред прву утакмицу са Олимпијакосом.

Фудбал 24.07.2017 | 19:30
ЛШ - Ђукић: Да видимо гдје смо у односу на Европу!
Незадовољство Бразилца Леонарда и сукоб са руководством Партизана трају већ неко време, а Бразилац није био у протоколу за утакмицу првог кола Суперлиге Србије у суботу против Мачве (6:1).

Претходно је пропустио и тренинг, али на терен би, ипак, могао да се врати у уторак, када црно-бели играју на свом стадиону против Олимпијакоса прву утакмицу 3. кола квалификација за Лигу шампиона (20.45).

"Леонардо се извинио екипи, стручном штабу и свима за изостајање са тренинга и због проблема које је имао са Управом. Прикључен је тиму и он је једна опција више за састав. Ту је, видећемо да ли ће и играти", најавио је Мирослав Ђукић.

Партизанов тренер имаће "слатке муке" за поменуту утакмицу, пошто су у одсуству Бразилца одлично сарађивали Тавамба и Урош Ђурђевић. Имајући у виду Леонардов значај за тим, постављено је питање могу ли се сва тројица наћи истовремено на терену од првог минута.

"Не бих говорио о саставу, сви су у опцији да играју. Ђукић и Тавамба су одиграли одличан меч против Мачве, све су опције могуће, па ћемо видети...", није желео Ђукић да открива своје замисли.

О фаворизованом ривалу, тренер црно-белих имао је речи хвале, али не и страхопоштовање. Рекао је да исто то захтева и од својих играча.

"Чека нас веома тежак меч против ривала који је сталан учесник Лиге шампиона, али покушаћемо све да направимо добар резултат код куће, који ће нам помоћи да у реваншу изборимо пласман даље. Биће тешко, али покушаћемо. Олимпијакос сматрам великим тимом и великом екипом и тако ћемо га и третирати. То је озбиљна екипа, скуп одличних индивидуалаца, играју хомогено и чврсто, што не значи да нећемо покушати да их нападнемо. Желимо да се и ми питамо и покушаћемо да прођемо у наредну рунду. Мораћемо да играмо добро и агресивно у одбрани, уколико желимо да прођемо", истакао је и додао:

"Незахвално је причати о нечијим предностима и слабостима у фудбалу. Желим да моја екипа буде агресивна и одлучна, да диктира темпо игре. Имамо поштовање према противнику, али не желим да буде страхопоштовања. Ми смо Партизан и ова утакмица требало би да нам послужи да се измеримо и видимо где смо у односу на Европу".

Својевремено, као фудбалер Рада, Ђукић је успео да савлада црвено-беле из Пиреја.

"Јесмо тада победили, али нисмо прошли даље, тако да бих овај пут желео да прођемо", јасан је Партизанов тренер.

Оптимизам пред долазак славног грчког клуба, црно-белима улила је убедљива победа против Мачве на старту домаћег првенства.

"Веома сам задовољан том утакмицом, поготово ставом екипе. То утиче веома позитивно на самопоуздање играча, што је јако битно. Свесни смо да нас чека далеко тежи меч, међутим, и ми смо добра екипа и покушаћемо да изборимо повољан резултат", поновио је Ђукић.

На питање који резултат у првој утакмици би сматрао позитивним по Партизан, Ђукић је одговорио:

"Од 0:0 па свака победа је позитиван резултат".

Изутетно тешка утакмица чека фудбалере Партизана у уторак од 20.45 на њиховом стадиону. 

По мишљењу Уроша Ђурђевића, теже није могло у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.

"Знамо да смо извукли најтежег противника којег смо могли, али сигурно је да се не плашимо. Верујем у своје саиграче и цео стручни штаб и верујем да ћемо направити добар резултат за реванш", оптимиста је млади нападач, који је заједно са тренером Мирославом Ђукићем говорио на конференцији за медије.

Црно-бели су направили лепу увертиру за ову утакмицу, победивши у суботу Мачву 6:1 на старту Суперлиге.

"Сигурно да је битно што смо победили 6:1, јер никоме није лако дати шест голова. Одлично смо ушли у утакмицу, што није био случај против Будућности у Подгорици, али надам се да ћемо и у уторак добро 'отворити' утакмицу".

Улога фаворита у предстојећем двомечу, ипак, јасно је коме припада...

"Олимпијакос је сигурно фаворит је је годинама уназад редован учесник Лиге шампиона, али ја верујем у своје саиграче и у атмосферу која ће нас носити до позитивног резултата",закључио је Ђурђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар