LŠ - Đukić: Da vidimo gdje smo u odnosu na Evropu!

"Leonardo se izvinio, konkuriše za tim u utorak"! Brazilac će i definitivno biti jedna od opcija za postavu Partizana protiv Olimpijakosa, najavio je trener crno-belih Miroslav Đukić.  Đurđević: Verujem u saigrače i stručni štab.  Napadač Partizana optimista pred prvu utakmicu sa Olimpijakosom.

Fudbal 24.07.2017 | 19:30
LŠ - Đukić: Da vidimo gdje smo u odnosu na Evropu!
Nezadovoljstvo Brazilca Leonarda i sukob sa rukovodstvom Partizana traju već neko vreme, a Brazilac nije bio u protokolu za utakmicu prvog kola Superlige Srbije u subotu protiv Mačve (6:1).

Prethodno je propustio i trening, ali na teren bi, ipak, mogao da se vrati u utorak, kada crno-beli igraju na svom stadionu protiv Olimpijakosa prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.45).

"Leonardo se izvinio ekipi, stručnom štabu i svima za izostajanje sa treninga i zbog problema koje je imao sa Upravom. Priključen je timu i on je jedna opcija više za sastav. Tu je, videćemo da li će i igrati", najavio je Miroslav Đukić.

Partizanov trener imaće "slatke muke" za pomenutu utakmicu, pošto su u odsustvu Brazilca odlično sarađivali Tavamba i Uroš Đurđević. Imajući u vidu Leonardov značaj za tim, postavljeno je pitanje mogu li se sva trojica naći istovremeno na terenu od prvog minuta.

"Ne bih govorio o sastavu, svi su u opciji da igraju. Đukić i Tavamba su odigrali odličan meč protiv Mačve, sve su opcije moguće, pa ćemo videti...", nije želeo Đukić da otkriva svoje zamisli.

O favorizovanom rivalu, trener crno-belih imao je reči hvale, ali ne i strahopoštovanje. Rekao je da isto to zahteva i od svojih igrača.

"Čeka nas veoma težak meč protiv rivala koji je stalan učesnik Lige šampiona, ali pokušaćemo sve da napravimo dobar rezultat kod kuće, koji će nam pomoći da u revanšu izborimo plasman dalje. Biće teško, ali pokušaćemo. Olimpijakos smatram velikim timom i velikom ekipom i tako ćemo ga i tretirati. To je ozbiljna ekipa, skup odličnih individualaca, igraju homogeno i čvrsto, što ne znači da nećemo pokušati da ih napadnemo. Želimo da se i mi pitamo i pokušaćemo da prođemo u narednu rundu. Moraćemo da igramo dobro i agresivno u odbrani, ukoliko želimo da prođemo", istakao je i dodao:

"Nezahvalno je pričati o nečijim prednostima i slabostima u fudbalu. Želim da moja ekipa bude agresivna i odlučna, da diktira tempo igre. Imamo poštovanje prema protivniku, ali ne želim da bude strahopoštovanja. Mi smo Partizan i ova utakmica trebalo bi da nam posluži da se izmerimo i vidimo gde smo u odnosu na Evropu".

Svojevremeno, kao fudbaler Rada, Đukić je uspeo da savlada crveno-bele iz Pireja.

"Jesmo tada pobedili, ali nismo prošli dalje, tako da bih ovaj put želeo da prođemo", jasan je Partizanov trener.

Optimizam pred dolazak slavnog grčkog kluba, crno-belima ulila je ubedljiva pobeda protiv Mačve na startu domaćeg prvenstva.

"Veoma sam zadovoljan tom utakmicom, pogotovo stavom ekipe. To utiče veoma pozitivno na samopouzdanje igrača, što je jako bitno. Svesni smo da nas čeka daleko teži meč, međutim, i mi smo dobra ekipa i pokušaćemo da izborimo povoljan rezultat", ponovio je Đukić.

Na pitanje koji rezultat u prvoj utakmici bi smatrao pozitivnim po Partizan, Đukić je odgovorio:

"Od 0:0 pa svaka pobeda je pozitivan rezultat".

Izutetno teška utakmica čeka fudbalere Partizana u utorak od 20.45 na njihovom stadionu. 

Po mišljenju Uroša Đurđevića, teže nije moglo u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Znamo da smo izvukli najtežeg protivnika kojeg smo mogli, ali sigurno je da se ne plašimo. Verujem u svoje saigrače i ceo stručni štab i verujem da ćemo napraviti dobar rezultat za revanš", optimista je mladi napadač, koji je zajedno sa trenerom Miroslavom Đukićem govorio na konferenciji za medije.

Crno-beli su napravili lepu uvertiru za ovu utakmicu, pobedivši u subotu Mačvu 6:1 na startu Superlige.

"Sigurno da je bitno što smo pobedili 6:1, jer nikome nije lako dati šest golova. Odlično smo ušli u utakmicu, što nije bio slučaj protiv Budućnosti u Podgorici, ali nadam se da ćemo i u utorak dobro 'otvoriti' utakmicu".

Uloga favorita u predstojećem dvomeču, ipak, jasno je kome pripada...

"Olimpijakos je sigurno favorit je je godinama unazad redovan učesnik Lige šampiona, ali ja verujem u svoje saigrače i u atmosferu koja će nas nositi do pozitivnog rezultata",zaključio je Đurđević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar