Министар одбране повукао оставку

Министар одбране Хрватске Дамир Крстичевић изјавио је данас да остаје на тој функцији, иако је у јеку пожара у Далмацији поднио оставку.

Регион 24.07.2017 | 14:15
Министар одбране повукао оставку
"Послије бројних разговора с предсједником Владе Андрејем Пленковићем, одлучио сам да ћу и даље наставити да обављам дужности потпредсједника Владе и министра одбране", наводи се у Крстичевићевој изјави које је пренијело Министарство одбране.

Крстичевић је прошле седмице рекао да подноси неопозиву оставку, послије критика предсједнице државе Колинде Грабар Китаровић да војска није била на вријеме укључена у гашење великог пожара на подручју између Сплита и Омиша.

Премијер Андреј Пленковић одбио је Крстичевићу оставку и више пута похвалио његов ангажман.

Он је критиковао предсједеницу рекавши да не зна одакле њој такве информације. Предсједница је касније повукла спорну изјаву и објаснила да критика није биле упућена Крстичевићу.

Она је рекла да Војска "не може сама да изадје на терен већ да мора да буде позвана" и да у постојећој ситуацији "одговорност имају они који су на терену криво процијенили ситуацију и прекасно позвали у помоћ војску".

Протеклих дана Крстичевић се није изјашњавао о оставци, рекавши да ће коначну одлуку о томе остаје ли на мјесту министра донијети послије годишњег одмора.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

24.07.2017 12:21

Након овог, појам "неопозиво" добија сасвим друго значење. Нешто као оно Алијино "море бит, а јопе' море и не бит". :-Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

24.07.2017 15:14

Сто би рекли пљуно па'полизао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхарлес

24.07.2017 15:47

Тако се диже властита цијена. На блефирању...

ОДГОВОРИТЕ