Анализа - Случај "Лео": Новац, несугласице и "фактор Сума"!

Сага око статуса фудбалера Партизана Леонарда да Силве Соузе из дана у дан добија нове обрте, али још није најјасније какав ће бити крајњи исход.

Фудбал 24.07.2017 | 21:15
Анализа - Случај "Лео": Новац, несугласице и "фактор Сума"!
Бразилац је већ неколико недеља у лошим односима са управом клуба, прво је каснио на припреме (постојала могућност и да не дође), а пошто се прикључио екипи, ситуација није постала мирнија.

Играо је против Будућности на старту квалификација за Лигу шампиона, али га у суботу га није било у протоколу за меч са Мачвом, док су неки медији спомињали и сукоб са спортским директором Ивицом Илиевим. 

Илиев се у разговору за "Спортски журнал" само насмејао на питање о сукобу, док је сам играч за "Вечерње новости" изјавио да жели да игра за тим, али и да постоји мала шанса да остане у Хумској. 

"Мислим да клуб тај проблем не може да реши. Да се не лажемо, генерално је ситуација таква у фудбалу да свако гледа своје интересе, да не кажем неку тежу реч", истакао је Леонардо. 

Из клуба су најављивали да ће са 25-годишњаком бити продужена сарадња и да ће добити повишицу у односу на прошлу сезону. Према незваничним информацијама, у првој години у ‘црно-белом’ дресу примао је више од пола милиона евра, а актуелни уговор истиче му 2019. 

Леонардо је активан на друштвеној мрежи "Инстаграм" на којој често коментарише ситуацију око свог статуса, а оно што му даје предност у односу на управу, у тренутку када се обавезао на још две године, јесте наводна клаузула која каже да може да иде ако стигне понуда већа од 2.500.000 евра.

За њега се интересовало неколико инострних клубова, био је близу да пређе у ПАОК, док према последњим информацијама саудијски принц Калид бин Абдулах бин Абдулазис Ал Сауд жели да учини све Лео постане нови играч Ал-Ахлија, па чак и да плати 6 милиона европских новчаница.

Иако је Илиев у неколико наврата истицао да жели да направи "што јачи Партизан", довођење Сејдубе Суме могао би да има кључну улогу у расплету саге. Фудбалер из Гвинеје плаћен је 1,65 милиона евра, чиме је постао најскупље доведени играч у историји ‘црно-белих’, а иако примања нису позната, она сигурно нису мала.

То значи да скоро милион евра, можда чак и више, иде из буџета Партизана на плату само двојице чланова тима. Леонардо је, иначе, под честим критикама да је себичан и да се такмичи са саиграчем Урошем Ђурђевићем, упркос томе што су обојица постигла више од 20 погодака у Суперлиги Србије.

Све наведено биће много јасније већ у уторак, када екипа Мирослава Ђукића дочекује Олимпијакос у првој утакмици треће рунде квалификација за Лигу шампиона. Уколико Леонардо не буде у саставу, то ће бити јасан знак да је растанак близу.

"Уторак је далеко, од мене не зависи ништа, већ од њега највише. Битан је његов став и његова жеља. Леонардо је наш играч, рачунамо на њега, само је потребно да он рачуна на нас", истакао је тренер Мирослав Ђукић након тријумфа над Мачвом.

Леонардо је у сезони 2016/17 постигао 26 голова, уз пет асистенција, на 38 мечева за Партизан и био један од кључних играча у походу на "дуплу круну".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар