Analiza - Slučaj "Leo": Novac, nesuglasice i "faktor Suma"!

Saga oko statusa fudbalera Partizana Leonarda da Silve Souze iz dana u dan dobija nove obrte, ali još nije najjasnije kakav će biti krajnji ishod.

Fudbal 24.07.2017 | 21:15
Analiza - Slučaj "Leo": Novac, nesuglasice i "faktor Suma"!
Brazilac je već nekoliko nedelja u lošim odnosima sa upravom kluba, prvo je kasnio na pripreme (postojala mogućnost i da ne dođe), a pošto se priključio ekipi, situacija nije postala mirnija.

Igrao je protiv Budućnosti na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ga u subotu ga nije bilo u protokolu za meč sa Mačvom, dok su neki mediji spominjali i sukob sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim. 

Iliev se u razgovoru za "Sportski žurnal" samo nasmejao na pitanje o sukobu, dok je sam igrač za "Večernje novosti" izjavio da želi da igra za tim, ali i da postoji mala šansa da ostane u Humskoj. 

"Mislim da klub taj problem ne može da reši. Da se ne lažemo, generalno je situacija takva u fudbalu da svako gleda svoje interese, da ne kažem neku težu reč", istakao je Leonardo. 

Iz kluba su najavljivali da će sa 25-godišnjakom biti produžena saradnja i da će dobiti povišicu u odnosu na prošlu sezonu. Prema nezvaničnim informacijama, u prvoj godini u ‘crno-belom’ dresu primao je više od pola miliona evra, a aktuelni ugovor ističe mu 2019. 

Leonardo je aktivan na društvenoj mreži "Instagram" na kojoj često komentariše situaciju oko svog statusa, a ono što mu daje prednost u odnosu na upravu, u trenutku kada se obavezao na još dve godine, jeste navodna klauzula koja kaže da može da ide ako stigne ponuda veća od 2.500.000 evra.

Za njega se interesovalo nekoliko inostrnih klubova, bio je blizu da pređe u PAOK, dok prema poslednjim informacijama saudijski princ Kalid bin Abdulah bin Abdulazis Al Saud želi da učini sve Leo postane novi igrač Al-Ahlija, pa čak i da plati 6 miliona evropskih novčanica.

Iako je Iliev u nekoliko navrata isticao da želi da napravi "što jači Partizan", dovođenje Sejdube Sume mogao bi da ima ključnu ulogu u raspletu sage. Fudbaler iz Gvineje plaćen je 1,65 miliona evra, čime je postao najskuplje dovedeni igrač u istoriji ‘crno-belih’, a iako primanja nisu poznata, ona sigurno nisu mala.

To znači da skoro milion evra, možda čak i više, ide iz budžeta Partizana na platu samo dvojice članova tima. Leonardo je, inače, pod čestim kritikama da je sebičan i da se takmiči sa saigračem Urošem Đurđevićem, uprkos tome što su obojica postigla više od 20 pogodaka u Superligi Srbije.

Sve navedeno biće mnogo jasnije već u utorak, kada ekipa Miroslava Đukića dočekuje Olimpijakos u prvoj utakmici treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukoliko Leonardo ne bude u sastavu, to će biti jasan znak da je rastanak blizu.

"Utorak je daleko, od mene ne zavisi ništa, već od njega najviše. Bitan je njegov stav i njegova želja. Leonardo je naš igrač, računamo na njega, samo je potrebno da on računa na nas", istakao je trener Miroslav Đukić nakon trijumfa nad Mačvom.

Leonardo je u sezoni 2016/17 postigao 26 golova, uz pet asistencija, na 38 mečeva za Partizan i bio jedan od ključnih igrača u pohodu na "duplu krunu".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar