Десет пожара изазвано немаром

На подручју у надлежности Полицијске управе /ПУ/ Бањалука протеклог викенда евидентирано је 10 пожара који су изазвани људским немаром и у којима је причињена знатна материјална штета.

Република Српска 24.07.2017 | 11:39
Десет пожара изазвано немаром
Пожари су регистровани од 21. до 23. јула на подручју Бањалуке, Челинца, Котор Вароша и Лакташа када је ватра захватила шуму, коров, ниско растиње, суву траву, помоћне и стамбене објекте, саопштено је из ПУ Бањалука.

Из полиције поручују да ће предузети законом прописане мјере против свих лица која буду изазвала пожар угрожавајући тако животе и здравље људи или причинивши материјалну штету.

Полицијска управа Бањалука апелује да, с обзиром на високу температуру, грађани, пољопривредници и шумски радници не пале ватру на недозвољеним мјестима, не спаљују остатке житарица и дрвени отпад унутар или у близини шумских комплекса и засада.

Полиција апелује и да грађани који примијете неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на број 123 или најближу полицијску станицу на број 122.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

е бас це

24.07.2017 13:51

Ова наса способна милиција подузети несто сваке године отприлике на истим мјестима горе суме и ливаде а они ниста не предузимају само сједе иза грмова и цекају да неком узму 20 км из новцаника брига њих ста гори и гдје а сумари посебна прица примају енормно високе плате и јос краду дрва масовно а и кад виде да неко несто пали заболи их само отпису и9 посјеку суму.

ОДГОВОРИТЕ