Deset požara izazvano nemarom

Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Banjaluka proteklog vikenda evidentirano je 10 požara koji su izazvani ljudskim nemarom i u kojima je pričinjena znatna materijalna šteta.

Republika Srpska 24.07.2017 | 11:39
Deset požara izazvano nemarom
Požari su registrovani od 21. do 23. jula na području Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša i Laktaša kada je vatra zahvatila šumu, korov, nisko rastinje, suvu travu, pomoćne i stambene objekte, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Iz policije poručuju da će preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar ugrožavajući tako živote i zdravlje ljudi ili pričinivši materijalnu štetu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da, s obzirom na visoku temperaturu, građani, poljoprivrednici i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne spaljuju ostatke žitarica i drveni otpad unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada.

Policija apeluje i da građani koji primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

e bas ce

24.07.2017 15:51

Ova nasa sposobna milicija poduzeti nesto svake godine otprilike na istim mjestima gore sume i livade a oni nista ne preduzimaju samo sjede iza grmova i cekaju da nekom uzmu 20 km iz novcanika briga njih sta gori i gdje a sumari posebna prica primaju enormno visoke plate i jos kradu drva masovno a i kad vide da neko nesto pali zaboli ih samo otpisu i9 posjeku sumu.

ODGOVORITE