СЛС: Звездина рутина на премијери против Нишлија!

Спарта се чека у перфектном расположењу! Головима Пешића и Срнића црвено-бели рутински савладали Раднички - 3:0.

Фудбал 23.07.2017 | 21:15
СЛС: Звездина рутина на премијери против Нишлија!
Без перфектне игре, али у перфектном расположењу Црвена звезда дочекује Спарту! Тамо где су стали у судару са Иртишом црвено-бели су наставили у судару са Радничким. Не толико атрактивна и допадљива игра, али тим Владана Милојевића је као и пре три дана одиграо такмичарски и на резултат и успешно пребродио првенствену премијеру - 3:0.

Могле су Нишлије и горе да прођу, али их је са два промашаја частио суграђанин Александар Пешић, исто толико пута је и оквир гола спашавао дефанзивно орјентисан тим Аустријанца Петера Пакулта. И поред тога 4.913 гледалаца задовољно је отишло кућама из неколико разлога: талентовани Аџић је уписао асистенцију, Пешић уписао првенац, Срнић два поготка, а мрежа Звездиног голмана на другом узастопном мечу остала је нетакнута, Вујадин Савић је дугим продором дигао публику на ноге колико и стрелци... Уз ограду да Раднички није показао готово ништа и да ће чешки великан у четвртак измерити вредност и тренутну форму клуба са Маракане...

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић почео је да уиграва тим за Спарту, или поједине делове екипе. Стратег српског вицешампиона одлучио се за идентичан трозубац у манверу као у судару са Иртишом (Канга, Доналад, Јовичић), Ле Талека је заменио Фримпонг, док је једино поштеду добио Ричмонд Боаћи...

По тропској врелини поново се видело да је Бранко Јовичић проширио плућа Звездиној екипи, да форма Гелора Канге иде узлазном линијом... Ипак, централна фигура првих 45 минута био је дебитант у првенству Александра Пешић. Могао је некадашњи члан Тулуза и Аталанте да потпише историјски хет-трик за полувреме! Није успео. Јефтино је проћердао прилику у трећем минуту после одличног продора Канге, затим се није снашао ни после центрашута Филипа Стојковића. Црвено-бели су заслужили похвале највише због тактичке дисциплине и баланса у дефанзиви.

Док је Пешић промашивао, остатак тима је оставио дефанзивно орјентисане Нишлије без прилике да се озбиљније примакну Дамиру Кахриману. Није то био Раднички из неких ранијих издања у Љутице Богдана. Звезда је била у тоталној контроли и затворила полувреме на који је Владан Милојевић могао само да пожели.

До тада само солидну партију Лука Аџић је оплеменио асистенцијом, пошто је у петерцу извртео голмана Нишилија Бојана Браћа и омогућио Александру Пешићу да постигне првенац. И тако га одвоји од потенцијалног пакла лошег старта и врло гласног еха промашених прилика. Играо се 40. минут. Колико је лакше продисао Пешић толико је у сауни Маракане лакше продисала и Звездина публика.

Ништа значајније се није променило у наставку. Иако је фалио други гол да преломи утакмицу, црвено-бели нису журили. Чекали су да гостима попусти концентрација. То се десило у 57.минуту када је Томић кардинално погрешио, покушао да врати лопту голману Браћу, не видевши Срнића. Крилни везиста који је поново имао светле моменте се пришуњао, отео лопту и ставио тачку на меч. Остало је било одрађивање посла и неколико лепих потеза, укључујући добар слободан ударац Доналда. А у том одрађивању посла тачку на тријумф, другим голом, ставио је Срнић у 87. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАДНИЧКИ НИШ 3:0 (1:0)
/Пешић 40, Срнић 57, 87/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 4.916
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Кахриман - Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић - Јовичић, Доналд (од 82. Гобељић) - Срнић, Канга, Аџић (од 58. Милијаш) - Пешић (од 58. Боаћи).

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Браћ - Петровић, Станковић, Аксентијевић, Симеуновић - Арсић, Нома (, Томић (од 59. А. Јовановић), Голубовић, Стојановић - Мркић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар