SLS: Zvezdina rutina na premijeri protiv Nišlija!

Sparta se čeka u perfektnom raspoloženju! Golovima Pešića i Srnića crveno-beli rutinski savladali Radnički - 3:0.

Fudbal 23.07.2017 | 21:15
SLS: Zvezdina rutina na premijeri protiv Nišlija!
Bez perfektne igre, ali u perfektnom raspoloženju Crvena zvezda dočekuje Spartu! Tamo gde su stali u sudaru sa Irtišom crveno-beli su nastavili u sudaru sa Radničkim. Ne toliko atraktivna i dopadljiva igra, ali tim Vladana Milojevića je kao i pre tri dana odigrao takmičarski i na rezultat i uspešno prebrodio prvenstvenu premijeru - 3:0.

Mogle su Nišlije i gore da prođu, ali ih je sa dva promašaja častio sugrađanin Aleksandar Pešić, isto toliko puta je i okvir gola spašavao defanzivno orjentisan tim Austrijanca Petera Pakulta. I pored toga 4.913 gledalaca zadovoljno je otišlo kućama iz nekoliko razloga: talentovani Adžić je upisao asistenciju, Pešić upisao prvenac, Srnić dva pogotka, a mreža Zvezdinog golmana na drugom uzastopnom meču ostala je netaknuta, Vujadin Savić je dugim prodorom digao publiku na noge koliko i strelci... Uz ogradu da Radnički nije pokazao gotovo ništa i da će češki velikan u četvrtak izmeriti vrednost i trenutnu formu kluba sa Marakane...

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević počeo je da uigrava tim za Spartu, ili pojedine delove ekipe. Strateg srpskog vicešampiona odlučio se za identičan trozubac u manveru kao u sudaru sa Irtišom (Kanga, Donalad, Jovičić), Le Taleka je zamenio Frimpong, dok je jedino poštedu dobio Ričmond Boaći...

Po tropskoj vrelini ponovo se videlo da je Branko Jovičić proširio pluća Zvezdinoj ekipi, da forma Gelora Kange ide uzlaznom linijom... Ipak, centralna figura prvih 45 minuta bio je debitant u prvenstvu Aleksandra Pešić. Mogao je nekadašnji član Tuluza i Atalante da potpiše istorijski het-trik za poluvreme! Nije uspeo. Jeftino je proćerdao priliku u trećem minutu posle odličnog prodora Kange, zatim se nije snašao ni posle centrašuta Filipa Stojkovića. Crveno-beli su zaslužili pohvale najviše zbog taktičke discipline i balansa u defanzivi.

Dok je Pešić promašivao, ostatak tima je ostavio defanzivno orjentisane Nišlije bez prilike da se ozbiljnije primaknu Damiru Kahrimanu. Nije to bio Radnički iz nekih ranijih izdanja u Ljutice Bogdana. Zvezda je bila u totalnoj kontroli i zatvorila poluvreme na koji je Vladan Milojević mogao samo da poželi.

Do tada samo solidnu partiju Luka Adžić je oplemenio asistencijom, pošto je u petercu izvrteo golmana Nišilija Bojana Braća i omogućio Aleksandru Pešiću da postigne prvenac. I tako ga odvoji od potencijalnog pakla lošeg starta i vrlo glasnog eha promašenih prilika. Igrao se 40. minut. Koliko je lakše prodisao Pešić toliko je u sauni Marakane lakše prodisala i Zvezdina publika.

Ništa značajnije se nije promenilo u nastavku. Iako je falio drugi gol da prelomi utakmicu, crveno-beli nisu žurili. Čekali su da gostima popusti koncentracija. To se desilo u 57.minutu kada je Tomić kardinalno pogrešio, pokušao da vrati loptu golmanu Braću, ne videvši Srnića. Krilni vezista koji je ponovo imao svetle momente se prišunjao, oteo loptu i stavio tačku na meč. Ostalo je bilo odrađivanje posla i nekoliko lepih poteza, uključujući dobar slobodan udarac Donalda. A u tom odrađivanju posla tačku na trijumf, drugim golom, stavio je Srnić u 87. minutu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 3:0 (1:0)
/Pešić 40, Srnić 57, 87/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 4.916
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković - Jovičić, Donald (od 82. Gobeljić) - Srnić, Kanga, Adžić (od 58. Milijaš) - Pešić (od 58. Boaći).

RADNIČKI (4-2-3-1): Brać - Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović - Arsić, Noma (, Tomić (od 59. A. Jovanović), Golubović, Stojanović - Mrkić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar