Заев: Разјаснили смо несугласице

Македонски премијер Зоран Заев изјавио је да је су он и предсједник Србије Александар Вучић разјаснили све несугласице и договорили се да ће сарађивати.

Регион 23.07.2017 | 20:52
Заев: Разјаснили смо несугласице
Он је у интервјуу за регионалну телевизију Н1 казао да су Срби и Македонци блиски народи, као и да грађани двије земље желе добру сарадњу а двије земље "имају одличну перспективу".

"Србија није имала неки утицај или лоше намјере према Македонији. Свакако, било је коментара у предсједничкој кампањи, помињања 'македонског сценарија', али ја не улазим дубоко у то", рекао је Заев.

Према његовим ријечима, током радне вечере лидера западног Балкана, са "тадашњим премијером, а садашњим предсједником Александром Вучићем разјашњене су све те несугласице".

"Ми смо пружили руку и обећали да ћемо сарађивати", рекао је он.

Он је додао и да је Македонија имала и билатерални сусрет са премијерком Аном Брнабић, која је "отворила неке лијепе перспективе".

"Ја сам то потврдио. Овде су били и министри спољних послова. Преузели смо обавезу да слиједимо оно што желе наши грађани. Наши грађани желе сарадњу. Ми смо блиски народи, заиста имамо одличну перспективу. Политичари морају да отварају такве перспективе, да их унапређују у корист грађана и Македоније и Србије", закључио је Заев.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мали

23.07.2017 20:08

Да нећете можда да се поново ујединимо? Је ли вас бије југоносталгија па сте тако фини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

23.07.2017 21:26

Колико знамо из историје Македонија је Стара Србија. Македонци не постоје као народ, јер је Македонија покрајина у Грчкој. Тито им је дао републику како би смањио Србију. Титова Македонија данас носи назив БЈРМ и тако су признати у УН. Било би коректно према пријатељској Грчкој да новинари Српске и Србије користити назив БЈРМ за ову државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Занимљиво

24.07.2017 02:33

И када цовјек искрено зели сарадњу и мир медју народима од занимљивих и паметних као ти никада се не могу респектовати људи као он .За националисте је то спанско село