Они су спојили неспојиво...!

Коларов други Србин који је играо за Рому и Лацио, али ту су и Перуци, Фузер, Муци… Прелазак репрезентативца Орлова у редове римске Вучице узбуркао страсти у главном граду Италије.

Фудбал 26.07.2017 | 00:00
Они су спојили неспојиво...!
Александар Коларов је спојио оно што се у вечном граду сматра неспојивим, након дреса Лација, обукао је и дрес Роме, чиме је изазвао лавину негативних реакција међу присталицама свог некадашњег клуба. Јесте прошло седам година како је из главног града Италије отишао у Манчестер за обештећење од 22.7000.000 евра, али је то очигледно било недовољно да би се обрисале три више него успешне сезоне у небескоплавом дресу римског клуба.

Ипак, репрезентативац Орлова није први играч који је то учинио, али ни први српски фудбалер који је носио дрес оба клуба из вечног града. Пре њега то је урадио садашњи тренер ТоринаСиниша Михајловић, који је 1992. године из Црвене звезде прешао у Рому, а шест година касније га је Лацио откупио од Сампдорије.

На листи „прелетача“ налази се и легендарни Анђело Перуци, који је са само 17 година дебитовао за Рому, а пре одласка у Лацио 2000. године стајао је на голу Јувентуса и Интера.

Дијего Фузер је један од играча који су прво носили дрес Лација, па онда Роме, али је у оба клуба био у погрешном тренутку. Из Лација је отишао у Парму непосредно пред сезону у којој је освојен други Скудето, док је у Рому стигао након треће шампионске титуле.Роберто Муци је дете Роме, за коју је дебитовао давне 1990. године, а 13 година касније вратио се у Рим и обукао дрес Лација. Са оба тима је освојио по један Куп Италије.

Себастијано Сивиља је такође један од скоријих примера, али је реч о играчу који је забележио тек пет наступа за Рому. Из Вучице је отишао у Парму, а тамо ишао на бројне позајмице, између осталог и у Лацио, чији је играч званично постао 2005. године и након пет сезона окончао каријеру у небескоплавом дресу.

Ово су само најсвежији примери играча који су су носили дресове два клуба, а први пример се појавио још двадесетих година прошлог века. Раније су то чинили и Луиђи Зороли, Атило Ферарис,Карло Гали, Арне Селмосон, Франко Кордова, Лионело Манфедонија…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар