Oni su spojili nespojivo...!

Kolarov drugi Srbin koji je igrao za Romu i Lacio, ali tu su i Peruci, Fuzer, Muci… Prelazak reprezentativca Orlova u redove rimske Vučice uzburkao strasti u glavnom gradu Italije.

Fudbal 26.07.2017 | 00:00
Oni su spojili nespojivo...!
Aleksandar Kolarov je spojio ono što se u večnom gradu smatra nespojivim, nakon dresa Lacija, obukao je i dres Rome, čime je izazvao lavinu negativnih reakcija među pristalicama svog nekadašnjeg kluba. Jeste prošlo sedam godina kako je iz glavnog grada Italije otišao u Mančester za obeštećenje od 22.7000.000 evra, ali je to očigledno bilo nedovoljno da bi se obrisale tri više nego uspešne sezone u nebeskoplavom dresu rimskog kluba.

Ipak, reprezentativac Orlova nije prvi igrač koji je to učinio, ali ni prvi srpski fudbaler koji je nosio dres oba kluba iz večnog grada. Pre njega to je uradio sadašnji trener TorinaSiniša Mihajlović, koji je 1992. godine iz Crvene zvezde prešao u Romu, a šest godina kasnije ga je Lacio otkupio od Sampdorije.

Na listi „preletača“ nalazi se i legendarni Anđelo Peruci, koji je sa samo 17 godina debitovao za Romu, a pre odlaska u Lacio 2000. godine stajao je na golu Juventusa i Intera.

Dijego Fuzer je jedan od igrača koji su prvo nosili dres Lacija, pa onda Rome, ali je u oba kluba bio u pogrešnom trenutku. Iz Lacija je otišao u Parmu neposredno pred sezonu u kojoj je osvojen drugi Skudeto, dok je u Romu stigao nakon treće šampionske titule.Roberto Muci je dete Rome, za koju je debitovao davne 1990. godine, a 13 godina kasnije vratio se u Rim i obukao dres Lacija. Sa oba tima je osvojio po jedan Kup Italije.

Sebastijano Sivilja je takođe jedan od skorijih primera, ali je reč o igraču koji je zabeležio tek pet nastupa za Romu. Iz Vučice je otišao u Parmu, a tamo išao na brojne pozajmice, između ostalog i u Lacio, čiji je igrač zvanično postao 2005. godine i nakon pet sezona okončao karijeru u nebeskoplavom dresu.

Ovo su samo najsvežiji primeri igrača koji su su nosili dresove dva kluba, a prvi primer se pojavio još dvadesetih godina prošlog veka. Ranije su to činili i Luiđi Zoroli, Atilo Feraris,Karlo Gali, Arne Selmoson, Franko Kordova, Lionelo Manfedonija…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar