Најбољем штоперу свијета узор је био Пинтурикио!

Отуда и његови "излети" из задње линије. Открива и да је у млађим категоријама на кратко играо и на позицији нападача. . .

Фудбал 26.07.2017 | 09:00
Најбољем штоперу свијета узор је био Пинтурикио!
Према мишљењу многих љубитеља фудбала Леонардо Бонући је најбољи штопер на свету.

Отуда је многе и зачудило како је Јувентус "тек тако" одлучио да га овог лета прода ривалу Милану, који је за његов трансфер платио само 42 милиона. Само из разлога што су клубови и на много лошије фудбалере од њега морали да издвоје већу суму новца...

Било како било - он је сада члан "росонера" за које је увек имао велико поштовање.

"Када помислим на Милан сетим се њихове традиције, историје и великих победа. Нико не осваја седам трофеја Лиге шампиона случајно, јасно је да ту постоји победнички менталитет", казао је Бонући и можда тако мало "поткачио" Јувентус који је изгубио највише финалних утакмица највећег европског такмичења, последњу овог јуна у Кардифу од Реал Мадрида (4:2).

"Наше је да Милан вратимо на прави пут", нагласио је нови капитен Милана.

Многи млади фудбалери који сада стасавају угледају се на Леонарда Бонућија, и начин на који он игра фудбал, а ко је био његов миљеник?

"Док сам одрастао мој идол био је Алесандро дел Пјеро. Увек ме је импресионирао начин на који је играо", казао је Бонући о свом некадашњем саиграчу из "старе даме" који је када је чуо за његов одлазак из Торина у Милано само кратко казао: "Је л' ово виц?".

Помало је изненађујуће да је сјајни "треквартиста" какав је био популарни "Пинтурикио" идол штоперу, али као да се Лео Бонући у том тренутку сетио да даје интервјуу за званичну Миланову телевизију.

"Угледао сам се и на Алесандра Несту. Он је био господар одбране и притом је знао са лоптом. Увек сам га гледао са дивљењем. Такође, у Милану је било доста сјајних играча као што су Малдини, Барези, Кака и Шевченко", додао је Бонући.

Нови фудбалер Милана је казао и да је тек са 16 година почео да игра одбрану, а да је пре тога наступао на позицији задњег везног. Нагласио је и да је одиграо неколико мечева као нападач, па отуд и дивљење Дел Пјеру.

"Тренер у Витербезеу ми је казао да ако хоћу да постанем неко - морам да будем штопер. Нисам био уверен на почетку, али пошто сам био капитен морао сам да слушам. И био је у праву", закључио је он на крају разговора за своју нову клупску телевизију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар