Najboljem štoperu svijeta uzor je bio Pinturikio!

Otuda i njegovi "izleti" iz zadnje linije. Otkriva i da je u mlađim kategorijama na kratko igrao i na poziciji napadača. . .

Fudbal 26.07.2017 | 09:00
Najboljem štoperu svijeta uzor je bio Pinturikio!
Prema mišljenju mnogih ljubitelja fudbala Leonardo Bonući je najbolji štoper na svetu.

Otuda je mnoge i začudilo kako je Juventus "tek tako" odlučio da ga ovog leta proda rivalu Milanu, koji je za njegov transfer platio samo 42 miliona. Samo iz razloga što su klubovi i na mnogo lošije fudbalere od njega morali da izdvoje veću sumu novca...

Bilo kako bilo - on je sada član "rosonera" za koje je uvek imao veliko poštovanje.

"Kada pomislim na Milan setim se njihove tradicije, istorije i velikih pobeda. Niko ne osvaja sedam trofeja Lige šampiona slučajno, jasno je da tu postoji pobednički mentalitet", kazao je Bonući i možda tako malo "potkačio" Juventus koji je izgubio najviše finalnih utakmica najvećeg evropskog takmičenja, poslednju ovog juna u Kardifu od Real Madrida (4:2).

"Naše je da Milan vratimo na pravi put", naglasio je novi kapiten Milana.

Mnogi mladi fudbaleri koji sada stasavaju ugledaju se na Leonarda Bonućija, i način na koji on igra fudbal, a ko je bio njegov miljenik?

"Dok sam odrastao moj idol bio je Alesandro del Pjero. Uvek me je impresionirao način na koji je igrao", kazao je Bonući o svom nekadašnjem saigraču iz "stare dame" koji je kada je čuo za njegov odlazak iz Torina u Milano samo kratko kazao: "Je l' ovo vic?".

Pomalo je iznenađujuće da je sjajni "trekvartista" kakav je bio popularni "Pinturikio" idol štoperu, ali kao da se Leo Bonući u tom trenutku setio da daje intervjuu za zvaničnu Milanovu televiziju.

"Ugledao sam se i na Alesandra Nestu. On je bio gospodar odbrane i pritom je znao sa loptom. Uvek sam ga gledao sa divljenjem. Takođe, u Milanu je bilo dosta sjajnih igrača kao što su Maldini, Barezi, Kaka i Ševčenko", dodao je Bonući.

Novi fudbaler Milana je kazao i da je tek sa 16 godina počeo da igra odbranu, a da je pre toga nastupao na poziciji zadnjeg veznog. Naglasio je i da je odigrao nekoliko mečeva kao napadač, pa otud i divljenje Del Pjeru.

"Trener u Viterbezeu mi je kazao da ako hoću da postanem neko - moram da budem štoper. Nisam bio uveren na početku, ali pošto sam bio kapiten morao sam da slušam. I bio je u pravu", zaključio je on na kraju razgovora za svoju novu klupsku televiziju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar