"Марковићева каријера у Ливерпулу је готова!"

Немачки стручњак Јирген Клоп је за Ливерпул Ехо потврдио да за Марковића нема места у Ливерпулу и да треба да нађе нови клуб.  Клоп: Марковић никад спремнији, али иде. . .  Ближи се крај сарадње Ливерпула и Лазара Марковића. Упркос тврдњи Јиргена Клопа да српски фудбалер никада није био спремнији него сад.

Фудбал 25.07.2017 | 21:00
"Марковићева каријера у Ливерпулу је готова!"
Клоп је Марковића убацио у састав у пријатељској утакмици против Транмира на почетку сезоне пријатељских утакмица, али га нема на тури са клубом у Хонг Конгу.

Марковић је из Бенфике доведен за 25 милиона евра, а за три године колико је званично играч Ливерпула одиграо је само 34 утакмице за "Редсе".

"Када је реч о Лазару, није тајна да ћемо преговарати када пронађе нови клуб. Исто је било и прошле године. Он је веома добар играч и допада ми се као особа", рекао је Клоп за Ехо.

Клоп је додао и да је после позајмице у Хал Сити Марковић у најбољој форми до сада. Марковић је пре Хал Ситија био на позајмици и у Спортингу из Лисабона.

"Он је сада здрав и физички спреман, у најбољој је форми од када га ја познајем. Раније је имао проблема са препонама, али је сада ок. Наћи ће се клуб коме је потребан", рекао је Клоп.

Ни сасвим солидна полусезона у Хал ситију није помогла Лазару Марковићу.

Повремени српски репрезентативац ни овог лета неће добити шансу у Ливерпулу и близу је коначног растанка са клубом са "Енфилда". Марковић је стигао 2014. године из Бенфике као појачање Брендана Роџерса, али код његовог наследника Јиргена Клопа није добио шансу.

Ишао је на позајмице у Фенербахче, Спортинг и Хал, а сада је у потрази за новим клубом.

Ливерпул је прво желео да поврати уложена средства у трансфер Марковића (25 милиона евра), али су принуђени да смањују његову откупну цену и вероватно би се у овом тренутку задовољили и половином од поменуте суме. Но, још увек не постоји конкретна понуда упркос спекулисању да би могао да заврши у Вотфорду.

Коментар Јиргена Клопа о будућности Марковића довољно говори...

"Није тајна да ако Лазар пронађе клуб - преговараће се са њима. Тако је било и прошле године, а он ми се свиђа и као играч и као особа. Пре је имао проблема са повредом препона, али он је сада фит и никада није био спремнији. Сигурно постоји клуб коме је потребан такав играч", казао је Немац за портал "Ливерпоол Ецхо" и тако препоручио Србина другим клубовима.

Фудбалер из Чачка је за Ливерпул одиграо 34 меча и дао три гола.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар