"Markovićeva karijera u Liverpulu je gotova!"

Nemački stručnjak Jirgen Klop je za Liverpul Eho potvrdio da za Markovića nema mesta u Liverpulu i da treba da nađe novi klub.  Klop: Marković nikad spremniji, ali ide. . .  Bliži se kraj saradnje Liverpula i Lazara Markovića. Uprkos tvrdnji Jirgena Klopa da srpski fudbaler nikada nije bio spremniji nego sad.

Fudbal 25.07.2017 | 21:00
"Markovićeva karijera u Liverpulu je gotova!"
Klop je Markovića ubacio u sastav u prijateljskoj utakmici protiv Tranmira na početku sezone prijateljskih utakmica, ali ga nema na turi sa klubom u Hong Kongu.

Marković je iz Benfike doveden za 25 miliona evra, a za tri godine koliko je zvanično igrač Liverpula odigrao je samo 34 utakmice za "Redse".

"Kada je reč o Lazaru, nije tajna da ćemo pregovarati kada pronađe novi klub. Isto je bilo i prošle godine. On je veoma dobar igrač i dopada mi se kao osoba", rekao je Klop za Eho.

Klop je dodao i da je posle pozajmice u Hal Siti Marković u najboljoj formi do sada. Marković je pre Hal Sitija bio na pozajmici i u Sportingu iz Lisabona.

"On je sada zdrav i fizički spreman, u najboljoj je formi od kada ga ja poznajem. Ranije je imao problema sa preponama, ali je sada ok. Naći će se klub kome je potreban", rekao je Klop.

Ni sasvim solidna polusezona u Hal sitiju nije pomogla Lazaru Markoviću.

Povremeni srpski reprezentativac ni ovog leta neće dobiti šansu u Liverpulu i blizu je konačnog rastanka sa klubom sa "Enfilda". Marković je stigao 2014. godine iz Benfike kao pojačanje Brendana Rodžersa, ali kod njegovog naslednika Jirgena Klopa nije dobio šansu.

Išao je na pozajmice u Fenerbahče, Sporting i Hal, a sada je u potrazi za novim klubom.

Liverpul je prvo želeo da povrati uložena sredstva u transfer Markovića (25 miliona evra), ali su prinuđeni da smanjuju njegovu otkupnu cenu i verovatno bi se u ovom trenutku zadovoljili i polovinom od pomenute sume. No, još uvek ne postoji konkretna ponuda uprkos spekulisanju da bi mogao da završi u Votfordu.

Komentar Jirgena Klopa o budućnosti Markovića dovoljno govori...

"Nije tajna da ako Lazar pronađe klub - pregovaraće se sa njima. Tako je bilo i prošle godine, a on mi se sviđa i kao igrač i kao osoba. Pre je imao problema sa povredom prepona, ali on je sada fit i nikada nije bio spremniji. Sigurno postoji klub kome je potreban takav igrač", kazao je Nemac za portal "Liverpool Echo" i tako preporučio Srbina drugim klubovima.

Fudbaler iz Čačka je za Liverpul odigrao 34 meča i dao tri gola.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar