Лука Дончић: Хтио сам само Словенију!

Млади кошаркаш био је на "радару" репрезентације Шпаније, а није тајна да је било прижељкивања и да ће одабрати дрес српске репрезентације пошто му је отац Србин из Словеније. Ипак, одабрао је земљу у којој је рођен.

Кошарка 26.07.2017 | 17:30
Лука Дончић: Хтио сам само Словенију!
Лука Дончић ће овог лета представљати Словенију на Еуробаскету.

Вероватно најталентованији кошаркаш Европе одлучио се да наступа за земљу у којој је рођен, иако је постојала понуда и Кошаркашког савеза Шпаније, земље у коју је стигао као тринаестогодишњак из Олимпије, па не би био први кога је "фурија" убедила да промени мишљење.

Такође, спекулисало се и да би могао да одабере Србију, иако никад није званично речено да је постојала понуда КСС, с обзиром на то да му је отац Саша Дончић, Србин из Словеније.

Одабрао је земљу своје мајке и како сам каже то је одувек била једина опција.

"Никада није постојала могућност за нешто друго. Одувек сам знао да ћу играти за Словенију и мени је велика част да представљам своју домовину", казао је млади кошаркаш Реала.

"Пресрећан сам што сам овде и једва чекам да почнемо са радом. Играње за национални тим за мене значи нови корак у каријери и надам се да ће бити добар. Спреман сам, имамо добар тим и једва чекам да радим са саиграчима", додао је он.

Словенија се на Еуробаскету такмичи у групи А (Хелсинки) против Француске, Пољске, Исланда, Грчке и домаћина Финске, а Дончић се нада добром резултату у веома тешкој конкуренцији.

"Наш циљ је медаља, али морамо добро да играмо и у групној фази пошто имамо веома тешке противнике попут Француза и Грка. Најважније је да дођемо до финалне фазе у Истанбулу, након чега ти свака наредна утакмица приближава корак по корак медаљи. Морамо да будемо најбољи могући", казао је он и додао да је пресрећан што је пасош Словеније добио његов саиграч из Мадрида - Американац Ентони Рендолф.

Лука Дончић је прошле сезоне добио већу улогу у Реалу (око 20 минута) и за то време је просечно бележио 7,8 поена уз 4,5 скокова и 4,2 асистенције по мечу. Уз фантастичан проценат шута 50,5%.

Европско првенство у кошарци одржаће се од 31. августа до 17. септембра и то у четири државе - Румунији, Финској, Турској и Израелу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар