Luka Dončić: Htio sam samo Sloveniju!

Mladi košarkaš bio je na "radaru" reprezentacije Španije, a nije tajna da je bilo priželjkivanja i da će odabrati dres srpske reprezentacije pošto mu je otac Srbin iz Slovenije. Ipak, odabrao je zemlju u kojoj je rođen.

Košarka 26.07.2017 | 17:30
Luka Dončić: Htio sam samo Sloveniju!
Luka Dončić će ovog leta predstavljati Sloveniju na Eurobasketu.

Verovatno najtalentovaniji košarkaš Evrope odlučio se da nastupa za zemlju u kojoj je rođen, iako je postojala ponuda i Košarkaškog saveza Španije, zemlje u koju je stigao kao trinaestogodišnjak iz Olimpije, pa ne bi bio prvi koga je "furija" ubedila da promeni mišljenje.

Takođe, spekulisalo se i da bi mogao da odabere Srbiju, iako nikad nije zvanično rečeno da je postojala ponuda KSS, s obzirom na to da mu je otac Saša Dončić, Srbin iz Slovenije.

Odabrao je zemlju svoje majke i kako sam kaže to je oduvek bila jedina opcija.

"Nikada nije postojala mogućnost za nešto drugo. Oduvek sam znao da ću igrati za Sloveniju i meni je velika čast da predstavljam svoju domovinu", kazao je mladi košarkaš Reala.

"Presrećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnemo sa radom. Igranje za nacionalni tim za mene znači novi korak u karijeri i nadam se da će biti dobar. Spreman sam, imamo dobar tim i jedva čekam da radim sa saigračima", dodao je on.

Slovenija se na Eurobasketu takmiči u grupi A (Helsinki) protiv Francuske, Poljske, Islanda, Grčke i domaćina Finske, a Dončić se nada dobrom rezultatu u veoma teškoj konkurenciji.

"Naš cilj je medalja, ali moramo dobro da igramo i u grupnoj fazi pošto imamo veoma teške protivnike poput Francuza i Grka. Najvažnije je da dođemo do finalne faze u Istanbulu, nakon čega ti svaka naredna utakmica približava korak po korak medalji. Moramo da budemo najbolji mogući", kazao je on i dodao da je presrećan što je pasoš Slovenije dobio njegov saigrač iz Madrida - Amerikanac Entoni Rendolf.

Luka Dončić je prošle sezone dobio veću ulogu u Realu (oko 20 minuta) i za to vreme je prosečno beležio 7,8 poena uz 4,5 skokova i 4,2 asistencije po meču. Uz fantastičan procenat šuta 50,5%.

Evropsko prvenstvo u košarci održaće se od 31. avgusta do 17. septembra i to u četiri države - Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar