Паспаљ: Кошаркаши су нас размазили!

Некадашњи репрезентативац каже да је кључно да "орлови" заједно одраде добре припреме, а потом као тим одиграју на Еуробаскету. Сматра да имају квалитет за медаљу и да је очекује и овог лета.

Кошарка 26.07.2017 | 16:30
Паспаљ: Кошаркаши су нас размазили!
Жарко Паспаљ зна како се освајају медаље. Много пута обрадовао је нацију, када је са селекцијом Југославије доносио одличја са европских и светских првенстава, али и Олимпијских игара.

Искусни ас верује да и Ђорђевићеви "орлови" могу овог лета на Еуробаскету да освоје медаљу.

"Кошаркаши су нас размазили и увек се од њих очекује медаља. На то нас је навикла богата традиција која сеже још од неких давних времена. Тако и овај пут, од наших момака се очекује одличје. Веруејм да имају велику шансу да је освоје. Они су веома добра екипа, искуснија за годину дана играња заједно. То ће бити такмичење на које долазе екипе са сличним квалитетом и проблематиком. Али, не треба бити скроман и рећи да не очекујемо медаљу", изјавио је за "Вечерње новости" легендарни Паља.

Он каже да је кључно да буду тим.

"До медаље се долази само заједно, другачије неће моћи. У једној доброј атмосфери и раду. Наша репрезентација је показала да је достојна места које јој припада. Овом првенству треба да се радујемо, јер шаљемо екипу која има висок квалитет. Уверен сам да ће они то показати и на паркету", навео је Паспаљ и додао да као довољно искусан за селектора Сашу Ђорђевића нема савет.

"Саша Ђорђевић свој посао обавља веома добро и немам шта томе да додам".

СРАМОТА ЈЕ...

Претходних дана много се причало и о бројним отказима у универзитетској селекцији Србије. Селектору те репрезентавије Зорану Тодоровићу отказало је чак 17 од 26 играча са првобитне листе кандидата, а затим и многи којима су позиви накнадно упућени. "То ми звучи невероватно, али нисам упућен у детаље. Срамота је и рећи да је могућ толики број отказа. Али, ваља пронаћи суштину проблема и исправити оно где се погрешило", сматра Паспаљ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар