Paspalj: Košarkaši su nas razmazili!

Nekadašnji reprezentativac kaže da je ključno da "orlovi" zajedno odrade dobre pripreme, a potom kao tim odigraju na Eurobasketu. Smatra da imaju kvalitet za medalju i da je očekuje i ovog leta.

Košarka 26.07.2017 | 16:30
Paspalj: Košarkaši su nas razmazili!
Žarko Paspalj zna kako se osvajaju medalje. Mnogo puta obradovao je naciju, kada je sa selekcijom Jugoslavije donosio odličja sa evropskih i svetskih prvenstava, ali i Olimpijskih igara.

Iskusni as veruje da i Đorđevićevi "orlovi" mogu ovog leta na Eurobasketu da osvoje medalju.

"Košarkaši su nas razmazili i uvek se od njih očekuje medalja. Na to nas je navikla bogata tradicija koja seže još od nekih davnih vremena. Tako i ovaj put, od naših momaka se očekuje odličje. Veruejm da imaju veliku šansu da je osvoje. Oni su veoma dobra ekipa, iskusnija za godinu dana igranja zajedno. To će biti takmičenje na koje dolaze ekipe sa sličnim kvalitetom i problematikom. Ali, ne treba biti skroman i reći da ne očekujemo medalju", izjavio je za "Večernje novosti" legendarni Palja.

On kaže da je ključno da budu tim.

"Do medalje se dolazi samo zajedno, drugačije neće moći. U jednoj dobroj atmosferi i radu. Naša reprezentacija je pokazala da je dostojna mesta koje joj pripada. Ovom prvenstvu treba da se radujemo, jer šaljemo ekipu koja ima visok kvalitet. Uveren sam da će oni to pokazati i na parketu", naveo je Paspalj i dodao da kao dovoljno iskusan za selektora Sašu Đorđevića nema savet.

"Saša Đorđević svoj posao obavlja veoma dobro i nemam šta tome da dodam".

SRAMOTA JE...

Prethodnih dana mnogo se pričalo i o brojnim otkazima u univerzitetskoj selekciji Srbije. Selektoru te reprezentavije Zoranu Todoroviću otkazalo je čak 17 od 26 igrača sa prvobitne liste kandidata, a zatim i mnogi kojima su pozivi naknadno upućeni. "To mi zvuči neverovatno, ali nisam upućen u detalje. Sramota je i reći da je moguć toliki broj otkaza. Ali, valja pronaći suštinu problema i ispraviti ono gde se pogrešilo", smatra Paspalj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar