ЛШ: Игра бројева и цртање идеалног сценарија...

Партизан добија 1:0 или 2:0! То у Атини нећемо испустити! „Ја и не знам кад смо последњи пут изгубили утакмицу“, оптимиста је Марко Јанковић уочи двомеча са „његовим“ Олимпијакосом.

Фудбал 24.07.2017 | 09:45
ЛШ: Игра бројева и цртање идеалног сценарија...
Воле бројеве навијачи Партизана. Надају се да је ово „та“ година. У помоћ призивају прошлост. Одавно су израчунали да је прошло седам година од претходног учешћа у Лиги шампиона (исти размак између претходна два пласмана, 2003. и 2010), а у суботу вече добили су још један „знак“ повлачењем историјских паралела.

Црно-бели су добили Мачву на суперлигашкој премијери идентичним резултатом као и чачански Борац на отварању првенства 2003/2004. Тад су, такође у Хумској, славили 6:1, да би 18 дана касније у Њукслу избацили Енглезе и довукли чувену „мушему“ на Топчидерско брдо.

Предуслов да се о репризи размишља јесте да актуелна генерација елиминише Олимпијакос, за шта ће бити потребно не само да се гледа у историјске књиге.

„Рецепт је тимска игра. Да у првом мечу стекнемо активан резултат, како бисмо са што већим шансама ишли у Атину. Сигуран сам да дуел у уторак неће ништа одлучити. Почетак је сезоне, ни код нас, ни код њих није то још она права форма, међутим, морамо што брже да је подигнемо“, казује Марко Јанковић, један од запаженијих појединаца у уводне три такмичарске утакмице црно-белих овог лета.

Иако на њима није био стрелац, продорима, брзином и центаршутевима позиционирао је црногорски репрезентативац себе као фудбалера од кога Гробари очекују да пробије одбрану Олимпијакоса. Његовог бившег клуба, у том свету можда и ванредно мотивисаног, да људима на Караискакису покаже како је заслуживао макар шансу.

„Нема специјалних порива у мени. У суштини, исти ми је мотив, јуримо учешће у Лиги шампиона, ко год да је преко пута. Даћу све од себе за остварење тог циља. Доста сам напредовао током боравка у Пиреју, стекао исукство и пријатеље, захвалан сам им на свему што су урадили за мене. Сигуран сам да сам био максимално коректан. А љутње – нема. Такав је фудбал, неке ствари се нису поклопиле. Сад играм за свој клуб и даћу све од себе да прођемо Олимпијакос“.

Контакт с појединцима, ипак, одржава. Бар је тако било док куглице у Ниону нису спојиле српског и грчког првака.

„Немам никакве информације о стању у пирејском великану. Јесам пријатељ са Сашом Здјеларом, али држимо се и он и ја фер-плеја, нисмо се чули послендјих неколико дана, стварно би било глупо да он мени одаје тајне Олимпијакоса или да ја њему причам шта се дешава овде у Партизану“.

Поштено. А кад је већ реч о бројевима, Марко их је поменуо неколико, уверен да отварају пут ка плеј-офу за Лигу шампиона.

„Тешко је прогнозирати резултат, али ми се утакмица без примљеног гола чини као добра полазна основа. Уз један постигнут. Можда и два. Није Олимпијакос екипа која ће нам дозволити да буде 5:0 за нас, али... Било би идеално да са 1:0 или 2:0 идемо у Атину, тамо ће бити паклено, чека на стварно сјајан тим, али кад бисмо имали ту предност тешко бисмо је испустили“.

На крају, као на почетку, о бројевима. Партизан је у суботу забележио округло 40. утакмицу у серији без пораза. Упозорење за његове наредне ривале да је реч о тешко ломљивом тиму.

„Кад толико утакмица добијете у низу онда то постаје ваш ментални склоп. Једноставно, ја и не знам кад је било кад смо последњи пут изгубили утакмицу (против Спартака, 20. августа прошле године, оп. ау). Не знам како је то. Надам се да ће се наша чврстина, физичка и психичка, праћена тимском хемијом наставити ове сезоне. Нормално, мора тој серији једном доће крај, али дај Боже да то не буде сад, него што касније“, смешка се Марко Јанковић, нова „десетка“ Партизана.

Извор: моззартспорт

ФОТО МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бобан

24.07.2017 09:43

Помешће вас Олимпијакос...

ОДГОВОРИТЕ