Јаке обезбјеђење за меч Реала и Јунајтеда у Скопљу!

Око 2. 000 македонских полицајаца биће ангажовано за безбедно одржавање УЕФА Суперкупа у Скопљу, где ће се 8. августа састати Реал Мадрид и Манчестер јунајтед.

Фудбал 23.07.2017 | 19:45
Јаке обезбјеђење за меч Реала и Јунајтеда у Скопљу!
Ову информацију објавио је портал Нова ТВ (новатв.мк).

Припадници Министарства унутрашњих послова Македоније биће рапоредјени на граничним прелазима за прихватање и пратњу навијача два велика европска клуба до Скопља.

"Срећнијим полицајцима биће поверене звезде 'краљева' и 'црвених дјавола', што је одлична прилика за селфи", наводи Нова ТВ, додајући да ће трећи део полицајаца бити ангажован на задацима обезбеђења око Телеком арене (Национална арена Филип Други), на којој ће се одиграти утакмица.

План предвиђа три полицијска "обруча", а последњи око самог стадиона ће бити постављен три дана пре утакмице и кроз њега неће моћи да уђу цивили, односно особе без акредитације УЕФА. Два дана пре утакмице је планирано да антитерористичке јединице детаљно "претресу" стадион и подручја око стадиона.

Одређене су и такозване "фан зоне" за навијаче Реала и Манчестера у центру Скопља, које раздваја река Вардар. Централни скопски Трг Македонија, који се налази између те две зоне, намењен је неутралним љубитељима фудбала.

Оба клуба су добила по 5.000 улазница за своје навијаче, а у слободну продају је преко сајта УЕФА пуштено још 23.000 карата.

Према подацима македонске полиције, већи број навијача ће имати енглески премијерлигаш који преводи Жозе Морињо. Део навијача ће пристићи чартер летовима, а део ће на дан утакмице организовано доћи из Србије и Приштине, где ће се сместити због превисоких цена у Скопљу.

Према порталу Нова ТВ, УЕФА за сада није послала македонском МУП-у досије УЕСА о проблематичним навијачима, односно "хулиганима који су регистровани од матичних полиција у Мадриду и Манчестеру". Македонска полиција, ипак, очекује да ће добити списак имена свих навијача два клуба који ће допутовати у Скопље.

Фудбалери два клуба ће у Скопље допутовати дан пред утакмицу, 7. августа и имаће по један тренинг на Телеком арени.

Екипа Манчестер јунајтеда ће бит смештена у Хотелу "ТЦЦ Плаза", а изабраници Зинедина Зидана у Хотелу "Александар палас" и имаће двадесетчетворочасовно обезбедјење.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар