Jake obezbjeđenje za meč Reala i Junajteda u Skoplju!

Oko 2. 000 makedonskih policajaca biće angažovano za bezbedno održavanje UEFA Superkupa u Skoplju, gde će se 8. avgusta sastati Real Madrid i Mančester junajted.

Fudbal 23.07.2017 | 19:45
Jake obezbjeđenje za meč Reala i Junajteda u Skoplju!
Ovu informaciju objavio je portal Nova TV (novatv.mk).

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije biće raporedjeni na graničnim prelazima za prihvatanje i pratnju navijača dva velika evropska kluba do Skoplja.

"Srećnijim policajcima biće poverene zvezde 'kraljeva' i 'crvenih djavola', što je odlična prilika za selfi", navodi Nova TV, dodajući da će treći deo policajaca biti angažovan na zadacima obezbeđenja oko Telekom arene (Nacionalna arena Filip Drugi), na kojoj će se odigrati utakmica.

Plan predviđa tri policijska "obruča", a poslednji oko samog stadiona će biti postavljen tri dana pre utakmice i kroz njega neće moći da uđu civili, odnоsno osobe bez akreditacije UEFA. Dva dana pre utakmice je planirano da antiterorističke jedinice detaljno "pretresu" stadion i područja oko stadiona.

Određene su i takozvane "fan zone" za navijače Reala i Mančestera u centru Skoplja, koje razdvaja reka Vardar. Centralni skopski Trg Makedonija, koji se nalazi između te dve zone, namenjen je neutralnim ljubiteljima fudbala.

Oba kluba su dobila po 5.000 ulaznica za svoje navijače, a u slobodnu prodaju je preko sajta UEFA pušteno još 23.000 karata.

Prema podacima makedonske policije, veći broj navijača će imati engleski premijerligaš koji prevodi Žoze Morinjo. Deo navijača će pristići čarter letovima, a deo će na dan utakmice organizovano doći iz Srbije i Prištine, gde će se smestiti zbog previsokih cena u Skoplju.

Prema portalu Nova TV, UEFA za sada nije poslala makedonskom MUP-u dosije UESA o problematičnim navijačima, odnosno "huliganima koji su registrovani od matičnih policija u Madridu i Mančesteru". Makedonska policija, ipak, očekuje da će dobiti spisak imena svih navijača dva kluba koji će doputovati u Skoplje.

Fudbaleri dva kluba će u Skoplje doputovati dan pred utakmicu, 7. avgusta i imaće po jedan trening na Telekom areni.

Ekipa Mančester junajteda će bit smeštena u Hotelu "TCC Plaza", a izabranici Zinedina Zidana u Hotelu "Aleksandar palas" i imaće dvadesetčetvoročasovno obezbedjenje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar