СЛС: Партизан убједљив пред Олимпијакос!

Партизан 'шестицом' најавио долазак Олимпијакоса! Екипа Партизана започела је одбрану титуле у Суперлиги декласиравши шабачку Мачву пред својим навијачима – 6:1 (4:0).  Како игра Ђукин Партизан – цопy 2007, пасте 2017. ! Убедљиво, разноврсно, маштовито и ефикасно, 6:1 против Мачве на отварању новог првенства.  Силан почетак Партизана, шест у мрежи Мачве! Погоцима Косовића, Ђурђевића, Пантића, Михајловића и Тавамбе (x2) - Партизан лако савладао Мачву на премијери нове суперлигашке сезоне (6:1). Деби Сејдубе Суме, без Леонарда у протоколу. Четрдесети меч Партизана без пораза.

Фудбал 22.07.2017 | 21:00
СЛС: Партизан убједљив пред Олимпијакос!
Партизан је нову суперлигашку сезону почео "јако".

Шампион Србије се својим навијачима у Хумској на премијери домаћег шампионата представио лепом игром и убедљивим тријумфом против Мачве, која се после 65 година вратила у елитно друштво, и тако продужио низ утакмица без пораза у свим такмичењима на чак 40!

Већ до двадесетог минута црно-бели су имали три гола предности, погађали су Косовић (8'), Тавамба (16') и Пантић (20'), да би до полувремена прецизан био и Урош Ђурђевић (35').

Мачва је играла офанзивно и успела да из пенала МладенаЛазаревића смањи у 58. минуту да би камерунски нападач Леандре Тавамба против голмана Филиповића "наплатио" све оне промашаје против Будућности, па га је матирао десет минута касније. Тачку на меч ставио је резервиста Немања Михајловић лобом у 85. минуту сусрета.

Сејдуба Сума је дебитовао и одиграо пола сата овог сусрета, док најбољи фудбалер Партизана Леонардо није био ни у протоколу за овај меч јер није тренирао пред дуел са "чивијашима".

Као да је неко вратио време. Безмало десет година. Флешбек на 15. децембар 2007. Само један тим игра фудбал. Други стоји и брани се. Не успева да издржи налете. Прегажен је. Млео је Парни ваљак, испратио Младост у Лучане, спаковала су лопту у мрежу четири различита стрелца (Жука, Дијара, Тошић, Јоветић), а исто тако брз, разноврстан и маштовит био је овог 22. јула, кад је за његовим командама поново седео – Мирослав Ђукић.

Утакмица са Лучанцима, последња коју је некадашњи репрезентативац водио у улози Партизановог шефа струке пре него што је отишао за селектора, „наставила се“ данас. На исти начин, као да се ништа није променило, па је у првом колу новог продуженом руком управљао тимом до још једног тријумфа. Користећи исте, индигом пресликане, нападачке принципе, с тим што му је сад требало дупло краће времена да заврши посао. Само 45 минута, у којима је опет, као те зиме, гледао испред себе како четири различита стрелца пупмају самопоуздање уочи далеко важнијег меча, већ за три дана на истом месту.

У дуелу неравноправних ривала, на крају је било чак 6:1 за актуелног првака, који је 12. сезону Суперлиге отворио на исти начин на који је завршио претходну (гле подударности, такође против Младости из Лучана), савладавши Мачву и натеравши навијаче да узбуђено чекају дуел са Олимпијакосом, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Нико не може са сигурношћу да тврди да ће на њему да игра Леонардо, мистично одсустан за  првенствене премијере, али да су његове колеге способне да ривале у домаћим оквирима разоружају без Бразилца могло се наслутити за мање од фртаљ сата. Прецизније, за само 12 минта. Толико је било потребно убојитом домаћину да на практичном примеру покаже шта значи разлика у класи и да екипи свеже пристиглој из Прве лиге објасни колике ће проблеме имати да сачува статус, наставили овако. Погодак Младена Лазаревића из једанаестерца леп је за клупске алманахе, али ће праве испите Драган Аничић и његови питомци полагати у дуелима са себи сличнима.

Не са Партизаном, чије су акције очигледно увежбаване на тренинзма. Нацртане на табли, утиснуте на трави. Фудбалске. Занимљиве. Често из прве. Још један флешбек: пас игра као у доба Љубише Тумбаковића. Кад се није постављало питање хоће ли, него с којом разликом ће црно-бели победити. У таквим околностима, кад је противник недорастао и лимитиран, до изражаја долазе технички потковани играчи. Још ако имају простора или га сами створе, онда Јанковић, Косовић, Пантић и Михајловић (његов лоб је чиста естетика!) играју фудбал за душу навијача, а голове дају и они за њих задужени, Тавамба и Ђурђевић.

Црно-бели су забележили јубиларну 40. такмичарску утакмицу у серији без пораза, дочекали погодак Данила Пантића после три године у Хумској и видели у којој мери, против неупоредиво јачег ривала од Мачве, могу да се ослоне на Сејдубу Суму. Или Гвинејац на њих. У завршних пола сата „осетио“ је амбијент Хумске, која ће већ у уторак видети тим другачије снаге и стила игре.

ПАРТИЗАН – МАЧВА 6:1 (4:0)
/Косовић 8, Тавамба 16, 68, Пантић 20, Ђурђевић 35, Михајловић 85 – Лазаревић 59 пен/

Београд.
Стадион Партизана.
Гледалаца: око 6.000.
Судија: Данило Грујић (Ниш).
Жути картони: Јевтовић (Партизан), Пејовић (Мачва).

ПАРТИЗАН: Кљајић - Немања Р. Милетић, Ћирковић, Остојић, Немања Г. Милетић - Јевтовић, Косовић – Јанковић (од 61. Сума), Тавамба, Пантић (од 77. Михајловић) – Ђурђевић (од 80. Јовановић). Тренер: Мирослав Ђукић.

МАЧВА: Филиповић – Пејовић (од 46. Протић), Рајовић, Н. Јовановић, Лазаревић - Ивић, Обровац – Адамовић (од 86. Марковић), Јеремић, Гемовић (од 68. Јовановић) - Матић.Тренер: Драган Аничић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар