SLS: Partizan ubjedljiv pred Olimpijakos!

Partizan 'šesticom' najavio dolazak Olimpijakosa! Ekipa Partizana započela je odbranu titule u Superligi deklasiravši šabačku Mačvu pred svojim navijačima – 6:1 (4:0).  Kako igra Đukin Partizan – copy 2007, paste 2017. ! Ubedljivo, raznovrsno, maštovito i efikasno, 6:1 protiv Mačve na otvaranju novog prvenstva.  Silan početak Partizana, šest u mreži Mačve! Pogocima Kosovića, Đurđevića, Pantića, Mihajlovića i Tavambe (x2) - Partizan lako savladao Mačvu na premijeri nove superligaške sezone (6:1). Debi Sejdube Sume, bez Leonarda u protokolu. Četrdeseti meč Partizana bez poraza.

Fudbal 22.07.2017 | 21:00
SLS: Partizan ubjedljiv pred Olimpijakos!
Partizan je novu superligašku sezonu počeo "jako".

Šampion Srbije se svojim navijačima u Humskoj na premijeri domaćeg šampionata predstavio lepom igrom i ubedljivim trijumfom protiv Mačve, koja se posle 65 godina vratila u elitno društvo, i tako produžio niz utakmica bez poraza u svim takmičenjima na čak 40!

Već do dvadesetog minuta crno-beli su imali tri gola prednosti, pogađali su Kosović (8'), Tavamba (16') i Pantić (20'), da bi do poluvremena precizan bio i Uroš Đurđević (35').

Mačva je igrala ofanzivno i uspela da iz penala MladenaLazarevića smanji u 58. minutu da bi kamerunski napadač Leandre Tavamba protiv golmana Filipovića "naplatio" sve one promašaje protiv Budućnosti, pa ga je matirao deset minuta kasnije. Tačku na meč stavio je rezervista Nemanja Mihajlović lobom u 85. minutu susreta.

Sejduba Suma je debitovao i odigrao pola sata ovog susreta, dok najbolji fudbaler Partizana Leonardo nije bio ni u protokolu za ovaj meč jer nije trenirao pred duel sa "čivijašima".

Kao da je neko vratio vreme. Bezmalo deset godina. Flešbek na 15. decembar 2007. Samo jedan tim igra fudbal. Drugi stoji i brani se. Ne uspeva da izdrži nalete. Pregažen je. Mleo je Parni valjak, ispratio Mladost u Lučane, spakovala su loptu u mrežu četiri različita strelca (Žuka, Dijara, Tošić, Jovetić), a isto tako brz, raznovrstan i maštovit bio je ovog 22. jula, kad je za njegovim komandama ponovo sedeo – Miroslav Đukić.

Utakmica sa Lučancima, poslednja koju je nekadašnji reprezentativac vodio u ulozi Partizanovog šefa struke pre nego što je otišao za selektora, „nastavila se“ danas. Na isti način, kao da se ništa nije promenilo, pa je u prvom kolu novog produženom rukom upravljao timom do još jednog trijumfa. Koristeći iste, indigom preslikane, napadačke principe, s tim što mu je sad trebalo duplo kraće vremena da završi posao. Samo 45 minuta, u kojima je opet, kao te zime, gledao ispred sebe kako četiri različita strelca pupmaju samopouzdanje uoči daleko važnijeg meča, već za tri dana na istom mestu.

U duelu neravnopravnih rivala, na kraju je bilo čak 6:1 za aktuelnog prvaka, koji je 12. sezonu Superlige otvorio na isti način na koji je završio prethodnu (gle podudarnosti, takođe protiv Mladosti iz Lučana), savladavši Mačvu i nateravši navijače da uzbuđeno čekaju duel sa Olimpijakosom, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će na njemu da igra Leonardo, mistično odsustan za  prvenstvene premijere, ali da su njegove kolege sposobne da rivale u domaćim okvirima razoružaju bez Brazilca moglo se naslutiti za manje od frtalj sata. Preciznije, za samo 12 minta. Toliko je bilo potrebno ubojitom domaćinu da na praktičnom primeru pokaže šta znači razlika u klasi i da ekipi sveže pristigloj iz Prve lige objasni kolike će probleme imati da sačuva status, nastavili ovako. Pogodak Mladena Lazarevića iz jedanaesterca lep je za klupske almanahe, ali će prave ispite Dragan Aničić i njegovi pitomci polagati u duelima sa sebi sličnima.

Ne sa Partizanom, čije su akcije očigledno uvežbavane na treninzma. Nacrtane na tabli, utisnute na travi. Fudbalske. Zanimljive. Često iz prve. Još jedan flešbek: pas igra kao u doba Ljubiše Tumbakovića. Kad se nije postavljalo pitanje hoće li, nego s kojom razlikom će crno-beli pobediti. U takvim okolnostima, kad je protivnik nedorastao i limitiran, do izražaja dolaze tehnički potkovani igrači. Još ako imaju prostora ili ga sami stvore, onda Janković, Kosović, Pantić i Mihajlović (njegov lob je čista estetika!) igraju fudbal za dušu navijača, a golove daju i oni za njih zaduženi, Tavamba i Đurđević.

Crno-beli su zabeležili jubilarnu 40. takmičarsku utakmicu u seriji bez poraza, dočekali pogodak Danila Pantića posle tri godine u Humskoj i videli u kojoj meri, protiv neuporedivo jačeg rivala od Mačve, mogu da se oslone na Sejdubu Sumu. Ili Gvinejac na njih. U završnih pola sata „osetio“ je ambijent Humske, koja će već u utorak videti tim drugačije snage i stila igre.

PARTIZAN – MAČVA 6:1 (4:0)
/Kosović 8, Tavamba 16, 68, Pantić 20, Đurđević 35, Mihajlović 85 – Lazarević 59 pen/

Beograd.
Stadion Partizana.
Gledalaca: oko 6.000.
Sudija: Danilo Grujić (Niš).
Žuti kartoni: Jevtović (Partizan), Pejović (Mačva).

PARTIZAN: Kljajić - Nemanja R. Miletić, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Kosović – Janković (od 61. Suma), Tavamba, Pantić (od 77. Mihajlović) – Đurđević (od 80. Jovanović). Trener: Miroslav Đukić.

MAČVA: Filipović – Pejović (od 46. Protić), Rajović, N. Jovanović, Lazarević - Ivić, Obrovac – Adamović (od 86. Marković), Jeremić, Gemović (od 68. Jovanović) - Matić.Trener: Dragan Aničić.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar