Реал зарадио 142 милиона продајом - резервиста!

Навикли смо да Реал троши, троши и троши. Али. . .

Фудбал 25.07.2017 | 16:00
Реал зарадио 142 милиона продајом - резервиста!
Пресек стања је овакав - на 40-ак дан до истека прелазног рока, двоструки узастопни првак Европе, Реал Мадрид, зарадио је 142 милиона евра од продаје…

...резервних или "бекап" играча!

После Алвара Морате, Џејмса Родригеза (позајмљен на две године), Маријана Дијаза, Дијега Љорентеа, Бурхуија, Пепеа и Фабија Коентраа, "Бернабеу" је напустио и Данило, бек који се никако није наметнуо ни код Зинедина Зидана, ни код његовог претходника Рафаела Бенитеза.

Упркос томе што је 26-годишњи Бразилац, који је у Реал стигао 2015. године из Порта за 31,5 милиона евра, период у Мадриду провео као замена Данију Карвахалу, менаџер Манчестер ситија, Пеп Гвардоила, одлучио је на њега да потроши 35 милиона евра и то у дану у којем је још једног дефанзивца, Бењамина Мендија из Монака, учинио најскупљим одбрамбеним играчем у историји фудбала.

Више шпанских медија извештава о томе да се Данило већ поздравио са Зиданом и екипом и спремио за селидбу у табор Ситија, који се такође налази на турнеји по САД.

Јувентус и Челси су такође били заинтересовани за брзоногог играча, који је претходне сезоне одиграо 25 утакмица за Реал у свим такмичењима и за којег, због тога, ова два клуба нису била спремна да плате више од 20 милиона евра.

О промени начина размишљања у Мадриду од доласка Зидана на место тренера и практичног одустајања екстравагантног председника клуба, Флорентина Переза, од "галактико" принципа, већ смо писали, а сада ће бити занимљиво видети на шта ће Реал потрошити новац који је очас посла зарадио.

Рачунајући обештећења за горе наведене играче, као и суму коју је Реал потрошио на довођење 17-годишњег Винисијуса Жуниора из Фламенга (биће реалитован трансфер када нападач постане пунолетан), 19-годишњег Теа Ернандеза из Атлетико Мадрида и 20-годишњег Данија Себаљоса из Бетиса, Перез и његови сарадници направили су профит од 40 милиона евра, а да из клуба није отишао ниједан играч са статусом стартера.

Реалови трансфери:

дошли

Винисијус Жуниор (17, напад, Фламенго) 45
Тео Ернандез (19, бек, Атлетико Мадрид) 30
Дани Себаљос (20, средина, Бетис) 17

отишли

Алваро Мората (24, напад, Челси) 80
Данило (26, бек, Манчестер сити) 35
Џејмс Родригез (26, средина, Бајерн) 10*
Маријано Дијаз (23, напад, Лион) 8
Дијего Љоренте (23, штопер, Реал Сосиједад) 6
Бурхуи (23, крило, Алавес) 3
Пепе (34, штопер, Бешикташ) –
Фабио Коентрао (29, бек, Спортинг) – *

*напомена: звездицом су означене позајмице

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар