Real zaradio 142 miliona prodajom - rezervista!

Navikli smo da Real troši, troši i troši. Ali. . .

Fudbal 25.07.2017 | 16:00
Real zaradio 142 miliona prodajom - rezervista!
Presek stanja je ovakav - na 40-ak dan do isteka prelaznog roka, dvostruki uzastopni prvak Evrope, Real Madrid, zaradio je 142 miliona evra od prodaje…

...rezervnih ili "bekap" igrača!

Posle Alvara Morate, Džejmsa Rodrigeza (pozajmljen na dve godine), Marijana Dijaza, Dijega Ljorentea, Burhuija, Pepea i Fabija Koentraa, "Bernabeu" je napustio i Danilo, bek koji se nikako nije nametnuo ni kod Zinedina Zidana, ni kod njegovog prethodnika Rafaela Beniteza.

Uprkos tome što je 26-godišnji Brazilac, koji je u Real stigao 2015. godine iz Porta za 31,5 miliona evra, period u Madridu proveo kao zamena Daniju Karvahalu, menadžer Mančester sitija, Pep Gvardoila, odlučio je na njega da potroši 35 miliona evra i to u danu u kojem je još jednog defanzivca, Benjamina Mendija iz Monaka, učinio najskupljim odbrambenim igračem u istoriji fudbala.

Više španskih medija izveštava o tome da se Danilo već pozdravio sa Zidanom i ekipom i spremio za selidbu u tabor Sitija, koji se takođe nalazi na turneji po SAD.

Juventus i Čelsi su takođe bili zainteresovani za brzonogog igrača, koji je prethodne sezone odigrao 25 utakmica za Real u svim takmičenjima i za kojeg, zbog toga, ova dva kluba nisu bila spremna da plate više od 20 miliona evra.

O promeni načina razmišljanja u Madridu od dolaska Zidana na mesto trenera i praktičnog odustajanja ekstravagantnog predsednika kluba, Florentina Pereza, od "galaktiko" principa, već smo pisali, a sada će biti zanimljivo videti na šta će Real potrošiti novac koji je očas posla zaradio.

Računajući obeštećenja za gore navedene igrače, kao i sumu koju je Real potrošio na dovođenje 17-godišnjeg Vinisijusa Žuniora iz Flamenga (biće realitovan transfer kada napadač postane punoletan), 19-godišnjeg Tea Ernandeza iz Atletiko Madrida i 20-godišnjeg Danija Sebaljosa iz Betisa, Perez i njegovi saradnici napravili su profit od 40 miliona evra, a da iz kluba nije otišao nijedan igrač sa statusom startera.

Realovi transferi:

došli

Vinisijus Žunior (17, napad, Flamengo) 45
Teo Ernandez (19, bek, Atletiko Madrid) 30
Dani Sebaljos (20, sredina, Betis) 17

otišli

Alvaro Morata (24, napad, Čelsi) 80
Danilo (26, bek, Mančester siti) 35
Džejms Rodrigez (26, sredina, Bajern) 10*
Marijano Dijaz (23, napad, Lion) 8
Dijego Ljorente (23, štoper, Real Sosijedad) 6
Burhui (23, krilo, Alaves) 3
Pepe (34, štoper, Bešiktaš) –
Fabio Koentrao (29, bek, Sporting) – *

*napomena: zvezdicom su označene pozajmice

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar