Сноубордисти ван животне опасности

Репрезантивци у сноуборду, Хана Пишчевић, Јелена Игњатов и Филип Филиповић су били на путу са летњих припрема. Након саобраћајне несреће смјештени су у болницу и у стабилном су стању и ван животне опасности.

Србија 22.07.2017 | 18:01
Сноубордисти ван животне опасности
Троје српских репрезентативаца у сноуборду, који су данас повређени у саобраћајној несрећи код Сремске Митровице, у стабилном су стању и ван животне опасности, изјавио је данас хирург у Општој болници Сремска Митровица Ðорђе Теодоровић.

У ту здравствену установу су довезене три особе, од којих је једна транспортована на ВМА ради даљег лечцења због "опсежних повреда меког ткива, рекао је Тањугу Теодоровић.

Остали повређени су задржани на даљем лечењу и посматрању. Како каже, мушкарац има повреде ребара односно четири ребра сломљена и лопатица са једне стране.

- Осим тога, нема повреде које би захтевале неку хируршку интервенцију. Његово здравствено стање је стабилно, али остаје на посматрању - навео је доктор.

Друга женска особа, према његовим речима, има повреде по целом телу.

- Угрувана је и изгребана, жали се на главољу. Њено здравствено стање је, такође, стабилно, без потребе за хируршким интервенцијама - навео је Теодоровић.

Несрећа се догодила око 8.30 сати. Репрезантивци у сноуборду, Хана Пишчевић, Јелена Игњатов и Филип Филиповић су били на путу са летњих припрема.

Остало троје наших спортиста нису повређени, саопштило је Министарство спорта.

У саопшењу се наводи да министри Златибор Лончар, Александар Вулин и Вања Удовичић прате стање, а да су за санирање повреда спортистима стављени на располагање сви потребни капацитети.

Одмах након удеса успостављена је комуникација са председником Скијашког савеза Србије Владетом Радивојевићем, који је, како се наводи, све време уз наше повређене репрезентативце.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар