Snoubordisti van životne opasnosti

Reprezantivci u snoubordu, Hana Piščević, Jelena Ignjatov i Filip Filipović su bili na putu sa letnjih priprema. Nakon saobraćajne nesreće smješteni su u bolnicu i u stabilnom su stanju i van životne opasnosti.

Srbija 22.07.2017 | 18:01
Snoubordisti van životne opasnosti
Troje srpskih reprezentativaca u snoubordu, koji su danas povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Sremske Mitrovice, u stabilnom su stanju i van životne opasnosti, izjavio je danas hirurg u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica Ðorđe Teodorović.

U tu zdravstvenu ustanovu su dovezene tri osobe, od kojih je jedna transportovana na VMA radi daljeg lečcenja zbog "opsežnih povreda mekog tkiva, rekao je Tanjugu Teodorović.

Ostali povređeni su zadržani na daljem lečenju i posmatranju. Kako kaže, muškarac ima povrede rebara odnosno četiri rebra slomljena i lopatica sa jedne strane.

- Osim toga, nema povrede koje bi zahtevale neku hiruršku intervenciju. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali ostaje na posmatranju - naveo je doktor.

Druga ženska osoba, prema njegovim rečima, ima povrede po celom telu.

- Ugruvana je i izgrebana, žali se na glavolju. Njeno zdravstveno stanje je, takođe, stabilno, bez potrebe za hirurškim intervencijama - naveo je Teodorović.

Nesreća se dogodila oko 8.30 sati. Reprezantivci u snoubordu, Hana Piščević, Jelena Ignjatov i Filip Filipović su bili na putu sa letnjih priprema.

Ostalo troje naših sportista nisu povređeni, saopštilo je Ministarstvo sporta.

U saopšenju se navodi da ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić prate stanje, a da su za saniranje povreda sportistima stavljeni na raspolaganje svi potrebni kapaciteti.

Odmah nakon udesa uspostavljena je komunikacija sa predsednikom Skijaškog saveza Srbije Vladetom Radivojevićem, koji je, kako se navodi, sve vreme uz naše povređene reprezentativce.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar