Видео: Стари или нови стадион? Овако су Мађари пресјекли...

Додела организације групе Европског првенства 2020. покренула је Мађарску на конкретну акцију.

Фудбал 27.07.2017 | 12:00
Видео: Стари или нови стадион? Овако су Мађари пресјекли...
Само два километра од историјског центра Будимпеште, Трга хероја и чувеног здања српске амбасаде, Мађарска гради нови дом своје фудбалске репрезентације: Ференц Пушкаш стадион.

На месту чувеног "НЕП" стадиона, саграђеног 1953. године и срушеног 2016, велики број кранова "из пепела" подиже један од најмодернијих објеката у Европи. По цени већој од 600 милиона евра, домаће мађарске компаније праве стадион од 67.000 места.

Када су и како Мађари "преломили" да сруше здање које је било познато широм Европе?

После неколико неуспелих пројеката и пропале кандидатуре за организацију Европског првенства 2012, наши северни суседи покренули су се на акцију када им је УЕФА доделила домаћинство једној групи континенталне смотре ЕУРО 2020.

Погледајте како је текла акција рушења стадиона...



Одбацивши планове о реновирању "старог" Пушкаша, који је својевремено могао да прими и 100.000 гледалаца, Мађари су крајем прошле године конкретно ушли у пројекат и срушили објекат којем је истекао рок трајања.

Данас је на том месту велико градилиште, ограђено високом оградом иза које се одвијају радови који би требало да буду завршени до новембра 2019. године. Неки елементи старог стадиона, попут делова цигланог улаза и даље стоје, али ће и они ускоро нестати.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар