Video: Stari ili novi stadion? Ovako su Mađari presjekli...

Dodela organizacije grupe Evropskog prvenstva 2020. pokrenula je Mađarsku na konkretnu akciju.

Fudbal 27.07.2017 | 12:00
Video: Stari ili novi stadion? Ovako su Mađari presjekli...
Samo dva kilometra od istorijskog centra Budimpešte, Trga heroja i čuvenog zdanja srpske ambasade, Mađarska gradi novi dom svoje fudbalske reprezentacije: Ferenc Puškaš stadion.

Na mestu čuvenog "NEP" stadiona, sagrađenog 1953. godine i srušenog 2016, veliki broj kranova "iz pepela" podiže jedan od najmodernijih objekata u Evropi. Po ceni većoj od 600 miliona evra, domaće mađarske kompanije prave stadion od 67.000 mesta.

Kada su i kako Mađari "prelomili" da sruše zdanje koje je bilo poznato širom Evrope?

Posle nekoliko neuspelih projekata i propale kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2012, naši severni susedi pokrenuli su se na akciju kada im je UEFA dodelila domaćinstvo jednoj grupi kontinentalne smotre EURO 2020.

Pogledajte kako je tekla akcija rušenja stadiona...



Odbacivši planove o renoviranju "starog" Puškaša, koji je svojevremeno mogao da primi i 100.000 gledalaca, Mađari su krajem prošle godine konkretno ušli u projekat i srušili objekat kojem je istekao rok trajanja.

Danas je na tom mestu veliko gradilište, ograđeno visokom ogradom iza koje se odvijaju radovi koji bi trebalo da budu završeni do novembra 2019. godine. Neki elementi starog stadiona, poput delova ciglanog ulaza i dalje stoje, ali će i oni uskoro nestati.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar