Најава, СЛС - Милојевић: Спарта је забрањена тема!

Црвена звезда почиње домаће првенство утакмицом против Радничког у недељу од 19 часова.

Фудбал 23.07.2017 | 12:45
Најава, СЛС - Милојевић: Спарта је забрањена тема!
Иртиш је у ретровизору, Спарта на видику, али реалност Црвене звезде је Раднички из Ниша, који на стадиону "Рајко Митић" гостује у недељу увече.

Шеф струке Владан Милојевић рекао је на конференцији за новинаре да је "Спарта - забрањена тема".

"Свака утакмица је нови изазов и не можемо да бирамо када ћемо да пружамо максимум. Не волим да гледам у будућност, него како да урадимо оно што је испред нас. Зато је Раднички најважнија утакмица, да почнемо домаће првенство како треба. Има времена за Спарту".

Црвено-бели су у четвртак пребродили друго коло квалификација за Лигу Европе, победивши представника Казахстана резултатом 2:0.

Милојевић је најавио да ће после суботњег тренинга бити јасније како ће изгледати састав за Раднички, као и да ли ће се у конкуренцији наћи неко од најновијих појачања.

Једини играч који је апсолутно ван конкуренције за предстојећи меч јесте голман Филип Манојловић, који је отпутовао у Шпанију и потписао за Хетафе, а принудно ће одмарати тројица од седморице странаца (Доналд, Ле Талек, Канга, Руиз, Боаћи, Фримпонг, Рикардињо).

"У овом тренутку имамо пуно странаца и треба да решимо која четворица ће бити у протоколу", подсетио је Милојевић на нови пропис донет од стране ФСС.

Пред младим стручњаком је у овом периоду тежак посао - уклапање у тим играча који константно пристижу и "потера" за резултатима у ритму четвртак-недеља.

"Реалност је да имамо много простора да напредујемо, али утакмице су такве да не остављају простора за експериментисање. Раднички је потврдио амбиције довођењем искусног аустријског стручњака, међутим, ми смо ти који ће се на 'Маракани' питати за коначан исход".

Звезда је својевремено имала лош обичај, да на домаћој премијери увек испусти неки бод. Та пракса прекинута је 2014. и 2015, али је прошлог лета Напредак на стадиону "Рајко Митић" изборио реми - 2:2.

Милојевић истиче да екипа не сме да се оптерећује традицијом.

"Нова је сезона, ново првенство. Знамо који су наши циљеви, а самим тим и који је пут да их остваримо. Свако друго размишљање није добро".

О КАРТОНИМА

Славољуб Срнић непотребно је добио трећи жути картон у квалификацијама за Лигу Европе, па неће моћи да помогне екипи против Спарте у четвртак. Летос је Гелор Канга на недопустив начин искључен против Лудогореца, што је Звезду можда коштало јесени у Европи, да ли у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе.

"То су млади људи, али морају да контролишу емоције. Ако се већ добијају картони, онда то треба да буде на прави начин. Не оправдавам те потезе, али немамо друге него да разговором покушамо да их што боље психолошки припремимо", каже Владан Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар