Najava, SLS - Milojević: Sparta je zabranjena tema!

Crvena zvezda počinje domaće prvenstvo utakmicom protiv Radničkog u nedelju od 19 časova.

Fudbal 23.07.2017 | 12:45
Najava, SLS - Milojević: Sparta je zabranjena tema!
Irtiš je u retrovizoru, Sparta na vidiku, ali realnost Crvene zvezde je Radnički iz Niša, koji na stadionu "Rajko Mitić" gostuje u nedelju uveče.

Šef struke Vladan Milojević rekao je na konferenciji za novinare da je "Sparta - zabranjena tema".

"Svaka utakmica je novi izazov i ne možemo da biramo kada ćemo da pružamo maksimum. Ne volim da gledam u budućnost, nego kako da uradimo ono što je ispred nas. Zato je Radnički najvažnija utakmica, da počnemo domaće prvenstvo kako treba. Ima vremena za Spartu".

Crveno-beli su u četvrtak prebrodili drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pobedivši predstavnika Kazahstana rezultatom 2:0.

Milojević je najavio da će posle subotnjeg treninga biti jasnije kako će izgledati sastav za Radnički, kao i da li će se u konkurenciji naći neko od najnovijih pojačanja.

Jedini igrač koji je apsolutno van konkurencije za predstojeći meč jeste golman Filip Manojlović, koji je otputovao u Španiju i potpisao za Hetafe, a prinudno će odmarati trojica od sedmorice stranaca (Donald, Le Talek, Kanga, Ruiz, Boaći, Frimpong, Rikardinjo).

"U ovom trenutku imamo puno stranaca i treba da rešimo koja četvorica će biti u protokolu", podsetio je Milojević na novi propis donet od strane FSS.

Pred mladim stručnjakom je u ovom periodu težak posao - uklapanje u tim igrača koji konstantno pristižu i "potera" za rezultatima u ritmu četvrtak-nedelja.

"Realnost je da imamo mnogo prostora da napredujemo, ali utakmice su takve da ne ostavljaju prostora za eksperimentisanje. Radnički je potvrdio ambicije dovođenjem iskusnog austrijskog stručnjaka, međutim, mi smo ti koji će se na 'Marakani' pitati za konačan ishod".

Zvezda je svojevremeno imala loš običaj, da na domaćoj premijeri uvek ispusti neki bod. Ta praksa prekinuta je 2014. i 2015, ali je prošlog leta Napredak na stadionu "Rajko Mitić" izborio remi - 2:2.

Milojević ističe da ekipa ne sme da se opterećuje tradicijom.

"Nova je sezona, novo prvenstvo. Znamo koji su naši ciljevi, a samim tim i koji je put da ih ostvarimo. Svako drugo razmišljanje nije dobro".

O KARTONIMA

Slavoljub Srnić nepotrebno je dobio treći žuti karton u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa neće moći da pomogne ekipi protiv Sparte u četvrtak. Letos je Gelor Kanga na nedopustiv način isključen protiv Ludogoreca, što je Zvezdu možda koštalo jeseni u Evropi, da li u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

"To su mladi ljudi, ali moraju da kontrolišu emocije. Ako se već dobijaju kartoni, onda to treba da bude na pravi način. Ne opravdavam te poteze, ali nemamo druge nego da razgovorom pokušamo da ih što bolje psihološki pripremimo", kaže Vladan Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar