Салах и Кутињо за први трофеј Ливерпула у сезони!

Екипа Ливерпула освојила је четрнаесто издање 'Премијер лиге Азије'.  Азија тофеј у Ливерпуловим рукама: Лисице пале после преокрета.  Редси након Кристал Паласа надиграли и састав Крејга Шекспира – 2:1.

Фудбал 22.07.2017 | 17:15
Салах и Кутињо за први трофеј Ливерпула у сезони!
'Црвени' су у финалу у Хонгконгу савладали Лестер Сити после преокрета – 2:1 (2:1).

'Лисице' су боље кренуле и стигле до вођства преко Ислама Слиманија у 12. минуту, када се Алжирац најбоље снашао на другој стативи и центаршут Кристијана Фукса претворио у гол.

Међутим, већ до одласка на одмор екипа Јиргена Клопа стигла је до преокрета, а испоставило се да је то било довољно и за коначни тријумф.

Најпре је новајлија Мохамед Салах после дивне асистенције Филипа Кутиња изједначио, само осам минута касније, да би потом управо Бразилац постигао фантастичан погодак, у свом стилу – снажним ударцем у горњи даљи угао са ивице казненог.

Наш млади репрезентативац Марко Грујић добио је шансу на старту наставка, заменивши Роберта Фирмина, и оставио солидан утисак.

Нешто раније, Кристал Палас заузео је треће место на турниру који се одржава од 2003. године, савладавши Вест Бромич Албион 2:0 (2:0), уз сјајан погодак нашег Луке Миливојевића.



Ливерпул је први у Хонг Конгу. Екипа Јиргена Клопа надиграла је Лестер у финалу Трофеја Азије (2:1) и направила добру предигру свега онога што је очекује у наставку припремног периода, али и изузетно тешкој сезони. Редси су славили након преокрета и показале да су у овом тренутку по квалитету значајно испред састава који води Крејг Шекспир.

Ипак, погодак Ислама Слиманија из 10. минута показао је да ветар у одбрани још увек позбиљно дува. Милнер је играч који може да покрије више позиција у тиму, али би на позицији левог бека могао да има озбиљних проблема са центаршутевима са супротене стране. Слимани се сјајно кретао у тој акцији, чекао је лопту на другој стативи, сачекао центаршут Фухса и преко Милнера лопту закуцао главом.

Са друге стране Мохамед Салах почиње полако да се потврђује као право појачање. Све је кренуло од њега, уследило је додавање са Кутињом, а онда и фантастична лопта на главу Египћанина и изједначење резултата девет минута после водећег гола Лисица.Кутињо је тада показао да је главни играч овог тима, али и у самој завршници првог дела игре. Тада је Бразилац сам узео лопту у своје ноге и онда са ивице казненог простора послао пројектил у супротан угао гола Каспера Шмајхела.

Ријад Марез је одавно изразио жељу за одласком из клуба, реално је да се то догоди до краја прелазног рока, али је Алжирац показао да је убедљиво најбољи играч овог тима. У првом полувремену је показао разлику у квалитету, чак и у односу на многе играче из противничког тима, па ће овај тим имати много проблема у наредној сезони уколико не буде могао да рачуна на његове услуге.

Своју борбу за "место под сунцем" наставио је и Марко Грујић, који је на терену провео читаво друго полувреме и водио жестоке битке са чврстим противничким везистима.

Ливерпул у првом полувремену (4-3-3): Каријус – Александер-Арнолд, Матип, Ловрен, Милнер (од 41. Морено) – Лалана, Вајналдум, Кутињо – Салах, Фирмино, Ориги.

Ливерпул у другом полувремену (4-3-3): Каријус – Гомез, Клаван, Ловрен, Морено – Хендерсон, Кент, Грујић - Соланке, Стариџ, Вудбурн.

Лестер у првом полувремену (4-4-2): Шмајхел – Амарти, Морган, Магвајер, Фухс – Марез, Џејмс, Дринквотер, Олбрајтон – Слимани, Варди.

Лестер у другом полувремену (4-4-2): Шмајхел – Симпсон, Морган, Магвајер, Фухс – Кинг, Ндиди, Ибора, Лоренс – Муса, Уљоа.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар