Salah i Kutinjo za prvi trofej Liverpula u sezoni!

Ekipa Liverpula osvojila je četrnaesto izdanje 'Premijer lige Azije'.  Azija tofej u Liverpulovim rukama: Lisice pale posle preokreta.  Redsi nakon Kristal Palasa nadigrali i sastav Krejga Šekspira – 2:1.

Fudbal 22.07.2017 | 17:15
Salah i Kutinjo za prvi trofej Liverpula u sezoni!
'Crveni' su u finalu u Hongkongu savladali Lester Siti posle preokreta – 2:1 (2:1).

'Lisice' su bolje krenule i stigle do vođstva preko Islama Slimanija u 12. minutu, kada se Alžirac najbolje snašao na drugoj stativi i centaršut Kristijana Fuksa pretvorio u gol.

Međutim, već do odlaska na odmor ekipa Jirgena Klopa stigla je do preokreta, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno i za konačni trijumf.

Najpre je novajlija Mohamed Salah posle divne asistencije Filipa Kutinja izjednačio, samo osam minuta kasnije, da bi potom upravo Brazilac postigao fantastičan pogodak, u svom stilu – snažnim udarcem u gornji dalji ugao sa ivice kaznenog.

Naš mladi reprezentativac Marko Grujić dobio je šansu na startu nastavka, zamenivši Roberta Firmina, i ostavio solidan utisak.

Nešto ranije, Kristal Palas zauzeo je treće mesto na turniru koji se održava od 2003. godine, savladavši Vest Bromič Albion 2:0 (2:0), uz sjajan pogodak našeg Luke Milivojevića.



Liverpul je prvi u Hong Kongu. Ekipa Jirgena Klopa nadigrala je Lester u finalu Trofeja Azije (2:1) i napravila dobru predigru svega onoga što je očekuje u nastavku pripremnog perioda, ali i izuzetno teškoj sezoni. Redsi su slavili nakon preokreta i pokazale da su u ovom trenutku po kvalitetu značajno ispred sastava koji vodi Krejg Šekspir.

Ipak, pogodak Islama Slimanija iz 10. minuta pokazao je da vetar u odbrani još uvek pozbiljno duva. Milner je igrač koji može da pokrije više pozicija u timu, ali bi na poziciji levog beka mogao da ima ozbiljnih problema sa centaršutevima sa suprotene strane. Slimani se sjajno kretao u toj akciji, čekao je loptu na drugoj stativi, sačekao centaršut Fuhsa i preko Milnera loptu zakucao glavom.

Sa druge strane Mohamed Salah počinje polako da se potvrđuje kao pravo pojačanje. Sve je krenulo od njega, usledilo je dodavanje sa Kutinjom, a onda i fantastična lopta na glavu Egipćanina i izjednačenje rezultata devet minuta posle vodećeg gola Lisica.Kutinjo je tada pokazao da je glavni igrač ovog tima, ali i u samoj završnici prvog dela igre. Tada je Brazilac sam uzeo loptu u svoje noge i onda sa ivice kaznenog prostora poslao projektil u suprotan ugao gola Kaspera Šmajhela.

Rijad Marez je odavno izrazio želju za odlaskom iz kluba, realno je da se to dogodi do kraja prelaznog roka, ali je Alžirac pokazao da je ubedljivo najbolji igrač ovog tima. U prvom poluvremenu je pokazao razliku u kvalitetu, čak i u odnosu na mnoge igrače iz protivničkog tima, pa će ovaj tim imati mnogo problema u narednoj sezoni ukoliko ne bude mogao da računa na njegove usluge.

Svoju borbu za "mesto pod suncem" nastavio je i Marko Grujić, koji je na terenu proveo čitavo drugo poluvreme i vodio žestoke bitke sa čvrstim protivničkim vezistima.

Liverpul u prvom poluvremenu (4-3-3): Karijus – Aleksander-Arnold, Matip, Lovren, Milner (od 41. Moreno) – Lalana, Vajnaldum, Kutinjo – Salah, Firmino, Origi.

Liverpul u drugom poluvremenu (4-3-3): Karijus – Gomez, Klavan, Lovren, Moreno – Henderson, Kent, Grujić - Solanke, Staridž, Vudburn.

Lester u prvom poluvremenu (4-4-2): Šmajhel – Amarti, Morgan, Magvajer, Fuhs – Marez, Džejms, Drinkvoter, Olbrajton – Slimani, Vardi.

Lester u drugom poluvremenu (4-4-2): Šmajhel – Simpson, Morgan, Magvajer, Fuhs – King, Ndidi, Ibora, Lorens – Musa, Uljoa.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar