Хаџи: Србија и Хрватска морају имати мјесто у ЛШ!

Легендарни румунски фудбалер Георги Хаџи сматра да поједине источноевропске земље, међу којима и Србија, морају имати место у групној фази Лиге шампиона.

Фудбал 24.07.2017 | 17:00
Хаџи: Србија и Хрватска морају имати мјесто у ЛШ!
Хаџи је последњих година на челу Виторула, који је прошле сезоне направио сензацију у Румунији освајањем титуле испред највећег локалног клуба Стеатуе (ФЦСБ сада).

Његов клуб се за место у елити бори у квалификацијама, играће против кипарског АПОЕЛ у трећем колу у наредне две недеље.

"Моја идеја је да академија производи једног првотимца годишње, није битно који је клуб у питању. Реал, Барса, Челси, који год желите. У мом тиму годишње дођу двојица, тројица, а тренутно су ту седморица. Ако радиш са највећим академијама немогуће је да немаш једног играча годишње. То је неопходно", објаснио је Хаџи циљеве своје фудбалске академије.

"Шампиони важних земаља попут Румуније, Србије, Хрватске и Пољске би требало да имају директно место у групној фази. Да имам моћ да то променим, одмах би то урадио. То што не идемо директно у Лигу шампиона нас раздваја од Запада. Да би улагао унутра, мораш имати одређену спољашњу перспективу, а то је Лига шампиона. Нема смисла да земља која је имала шампиона такмичења (Стеауа, 1986) нема предсатавника сваке године", рекао је Хаџи.

Хаџи је 1998. упозорио челнике румунског фудбала да ће он бити мртав у тој земљи за десет година укоико нешто не промене. Није умро да ли је пао на маргине умногоме због корупције.

Некадашња звезда Барселоне је 2009. уложио сопствених десет милиона евра у фудбалску академију у Констанци, а осам година касније "Хаџијеви клинци" су постали шампиони Румуније.

"Преузео сам велики ризик јер имам огромну старст према фудбалу. Ако би моја академија постала пример за остале онда је то већ успех. Имао сам сјајну каријеру као играч, а врло сам срећан оном што сам остварио после тога. Моја мисија је да помогнем другима да остваре своје снове, у фудбалу и животу", рекао је 52-годишњи Хаџи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар