Hadži: Srbija i Hrvatska moraju imati mjesto u LŠ!

Legendarni rumunski fudbaler Georgi Hadži smatra da pojedine istočnoevropske zemlje, među kojima i Srbija, moraju imati mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Fudbal 24.07.2017 | 17:00
Hadži: Srbija i Hrvatska moraju imati mjesto u LŠ!
Hadži je poslednjih godina na čelu Vitorula, koji je prošle sezone napravio senzaciju u Rumuniji osvajanjem titule ispred najvećeg lokalnog kluba Steatue (FCSB sada).

Njegov klub se za mesto u eliti bori u kvalifikacijama, igraće protiv kiparskog APOEL u trećem kolu u naredne dve nedelje.

"Moja ideja je da akademija proizvodi jednog prvotimca godišnje, nije bitno koji je klub u pitanju. Real, Barsa, Čelsi, koji god želite. U mom timu godišnje dođu dvojica, trojica, a trenutno su tu sedmorica. Ako radiš sa najvećim akademijama nemoguće je da nemaš jednog igrača godišnje. To je neophodno", objasnio je Hadži ciljeve svoje fudbalske akademije.

"Šampioni važnih zemalja poput Rumunije, Srbije, Hrvatske i Poljske bi trebalo da imaju direktno mesto u grupnoj fazi. Da imam moć da to promenim, odmah bi to uradio. To što ne idemo direktno u Ligu šampiona nas razdvaja od Zapada. Da bi ulagao unutra, moraš imati određenu spoljašnju perspektivu, a to je Liga šampiona. Nema smisla da zemlja koja je imala šampiona takmičenja (Steaua, 1986) nema predsatavnika svake godine", rekao je Hadži.

Hadži je 1998. upozorio čelnike rumunskog fudbala da će on biti mrtav u toj zemlji za deset godina ukoiko nešto ne promene. Nije umro da li je pao na margine umnogome zbog korupcije.

Nekadašnja zvezda Barselone je 2009. uložio sopstvenih deset miliona evra u fudbalsku akademiju u Konstanci, a osam godina kasnije "Hadžijevi klinci" su postali šampioni Rumunije.

"Preuzeo sam veliki rizik jer imam ogromnu starst prema fudbalu. Ako bi moja akademija postala primer za ostale onda je to već uspeh. Imao sam sjajnu karijeru kao igrač, a vrlo sam srećan onom što sam ostvario posle toga. Moja misija je da pomognem drugima da ostvare svoje snove, u fudbalu i životu", rekao je 52-godišnji Hadži.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar