Нисте вјеровали? Е па, сад вјерујте!

Конте дао зелено светло за операцију „Окс“! Званични преговори крећу данас!

Фудбал 24.07.2017 | 18:15
Нисте вјеровали? Е па, сад вјерујте!
Антонио Ридигер је потписан, Тјемуе Бакајоко такође, као и Алваро Мората, а следећи је - Алекс Окслејд Чембрлен!

Мада је било много оних који су сумњали у то да би Челси могао да крене по појачање из редова директног конкурента и љутог градског ривала, сада су све дилеме отклоњене - емисари Челсија и Арсенала сешће за исти сто најкасније до уторка и отворити првог поглавља преговора око потенцијалног трансфера вихорног везисте. 

Одлука је донета после детаљне анализе Антонија Контеа, који је у подужем разговору са директором Мајклом Еманелом представио план где је Оксозначен као велики важан шраф у одбрани титуле наредне сезоне. 

Конте је, наиме, дуго пратио дешавања у редовима Арсенала, а посебно ситуацију окоОкслејд Чембрлена, који је увелико ушао у последњу годину уговора, али још није ставио параф на продужетак сарадње. Нити је близу парафирању новог уговора. Већ неко време у медијима се води полемика око тога шта се заправо дешава у случају енглеског репрезентативца. Једни тврде да је Окс незадовољан у Арсеналу и да жели да оде, због чега одбија да потпише унапређени уговор. Други, пак, су мишљења да Арсен Венгер још није ни разговарао са Оксом око даљих планова, али су уверени да до растанка неће доћи. Ипак, ту је нејасно зашто онда Арсенал ризикује да цела прича оде толико далеко и ризикује да изгуби играча без обештећења на крају сезоне?

Зато је Конте решио да реагује и опроба своје шансе. Скај Спорт доноси ексклузивну информацију да се само чека Арсеналов повратак са азијске турнеје у недељу, после чега би у наредних 48 сати од тог тренутка требало да се почне с разговорима. 

Велико је питање какву би улогу Конте наменио Оксу. Јер, ради се о атипичном фудбалеру за данашње услове игре, по вокацији је класичан бочни везиста, али таква се позиција све ређе виђа. Посебно због крилних нападача, односно нешто офанзивнијих бекова, што је тактика којој прибегава Конте са својом шампионском "3-4-3" фомацијом. Где је Виктор Мозесповучен на место десног "спољњег" играча, чиме је Италијан добио праву машину, радилицу. 

Није Окслејд Чембрлену страно ни да буде крило, ни офанзивно оријентисани бек, јер има искуства из Арсенала, где је по потреби покривао чак и леву страну терена. Зато и јесте питање - где Конте види Окса?

Челси би свакако добио изузетно разноврсно решење, што је од посебног значаја јер се Челси враћа у Лигу шампиона, па је самим тим и потребна већа и јача конкренција и попуњеност ростера. Конте је цео план о реконструкцији тима почео још у јануару, када је било нешто извесније да би Челси могао да узме титулу, односно да је јако близу повратку у елитно такмичење. И сам је открио да је одлуку о продаји Дијега Косте донео још у јануару, али да је због мира у кући ћутао све досад. Сада када је и Дијего Коста открио да је практично на прагу повратка у Атлетико (снимао се обучен у дресу Атлетика), многе ствари изашле су на површину. 

У међувремену, Роман Абрамович је скинуо вето на продају Немање Матића у Манчестер јунајтед, али је поставио изузетно високу цену за српског аса - чак 62.000.000 евра. Дакле, чини све да Јунајтед одустане, јер ова цена неће бити актуелна за друге купце - Јувентус, Интер...

Што се тиче Окслејд Чембрлена, у овом тренутку процењује се да би Арсенал могао тешко да извуче ни 30.000.000, пошто је до краја уговора остало још 11 месеци. Али, то ће бити решено током разговора који следе. Да ли продужавањем уговора, или трансфером. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар