Niste vjerovali? E pa, sad vjerujte!

Konte dao zeleno svetlo za operaciju „Oks“! Zvanični pregovori kreću danas!

Fudbal 24.07.2017 | 18:15
Niste vjerovali? E pa, sad vjerujte!
Antonio Ridiger je potpisan, Tjemue Bakajoko takođe, kao i Alvaro Morata, a sledeći je - Aleks Okslejd Čembrlen!

Mada je bilo mnogo onih koji su sumnjali u to da bi Čelsi mogao da krene po pojačanje iz redova direktnog konkurenta i ljutog gradskog rivala, sada su sve dileme otklonjene - emisari Čelsija i Arsenala sešće za isti sto najkasnije do utorka i otvoriti prvog poglavlja pregovora oko potencijalnog transfera vihornog veziste. 

Odluka je doneta posle detaljne analize Antonija Kontea, koji je u podužem razgovoru sa direktorom Majklom Emanelom predstavio plan gde je Oksoznačen kao veliki važan šraf u odbrani titule naredne sezone. 

Konte je, naime, dugo pratio dešavanja u redovima Arsenala, a posebno situaciju okoOkslejd Čembrlena, koji je uveliko ušao u poslednju godinu ugovora, ali još nije stavio paraf na produžetak saradnje. Niti je blizu parafiranju novog ugovora. Već neko vreme u medijima se vodi polemika oko toga šta se zapravo dešava u slučaju engleskog reprezentativca. Jedni tvrde da je Oks nezadovoljan u Arsenalu i da želi da ode, zbog čega odbija da potpiše unapređeni ugovor. Drugi, pak, su mišljenja da Arsen Venger još nije ni razgovarao sa Oksom oko daljih planova, ali su uvereni da do rastanka neće doći. Ipak, tu je nejasno zašto onda Arsenal rizikuje da cela priča ode toliko daleko i rizikuje da izgubi igrača bez obeštećenja na kraju sezone?

Zato je Konte rešio da reaguje i oproba svoje šanse. Skaj Sport donosi ekskluzivnu informaciju da se samo čeka Arsenalov povratak sa azijske turneje u nedelju, posle čega bi u narednih 48 sati od tog trenutka trebalo da se počne s razgovorima. 

Veliko je pitanje kakvu bi ulogu Konte namenio Oksu. Jer, radi se o atipičnom fudbaleru za današnje uslove igre, po vokaciji je klasičan bočni vezista, ali takva se pozicija sve ređe viđa. Posebno zbog krilnih napadača, odnosno nešto ofanzivnijih bekova, što je taktika kojoj pribegava Konte sa svojom šampionskom "3-4-3" fomacijom. Gde je Viktor Mozespovučen na mesto desnog "spoljnjeg" igrača, čime je Italijan dobio pravu mašinu, radilicu. 

Nije Okslejd Čembrlenu strano ni da bude krilo, ni ofanzivno orijentisani bek, jer ima iskustva iz Arsenala, gde je po potrebi pokrivao čak i levu stranu terena. Zato i jeste pitanje - gde Konte vidi Oksa?

Čelsi bi svakako dobio izuzetno raznovrsno rešenje, što je od posebnog značaja jer se Čelsi vraća u Ligu šampiona, pa je samim tim i potrebna veća i jača konkrencija i popunjenost rostera. Konte je ceo plan o rekonstrukciji tima počeo još u januaru, kada je bilo nešto izvesnije da bi Čelsi mogao da uzme titulu, odnosno da je jako blizu povratku u elitno takmičenje. I sam je otkrio da je odluku o prodaji Dijega Koste doneo još u januaru, ali da je zbog mira u kući ćutao sve dosad. Sada kada je i Dijego Kosta otkrio da je praktično na pragu povratka u Atletiko (snimao se obučen u dresu Atletika), mnoge stvari izašle su na površinu. 

U međuvremenu, Roman Abramovič je skinuo veto na prodaju Nemanje Matića u Mančester junajted, ali je postavio izuzetno visoku cenu za srpskog asa - čak 62.000.000 evra. Dakle, čini sve da Junajted odustane, jer ova cena neće biti aktuelna za druge kupce - Juventus, Inter...

Što se tiče Okslejd Čembrlena, u ovom trenutku procenjuje se da bi Arsenal mogao teško da izvuče ni 30.000.000, pošto je do kraja ugovora ostalo još 11 meseci. Ali, to će biti rešeno tokom razgovora koji slede. Da li produžavanjem ugovora, ili transferom. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar