Драма у Нишу, жив затрпан

Грађевинског радника Србислава Ж. (63) затрпаног у рову дубоком пет метара на градилишту у улици Димитрија Туцовића у Нишу, спасила су шесторица ватрогасаца Ватрогасно спасилачке јединице док им је изнад главе све време висила поткопана асфалтна плоча.

Србија 22.07.2017 | 08:27
Драма у Нишу, жив затрпан
Саша Ђокић, Срђан Михајловић, Саша Крстић, Дејан Петровић, Дарко Ивановић, и Ивица Тротер, успешно су извели ризичну акцију и ослободили човека кога је након пада у рупу затрпала земља скоро до рамена.

"Човек је до појаса био под земљом, а поред њега је био још један радник који је узалудно покушавао да га откопа. Био је у свесном стању али истраумиран глава му је била потпуно крвава…. Када сам га питао како се осећа нисам добио никав одговор, а онда сам угледао слушни апарат који му је спао ", прича ватрогасац Саша Ђокић.

Према речима ватрогасаца човек је очајно покушавао да се ослободи.

"Срђан Михајловић и ја ископавали смо га крампом и ашовом, ослободили смо га до колена, ставили му око појаса ватрогасни опасач, а остале колеге покушавале су да га извукум, ми смо гурали одоздо, они вуклу, али узалуд. Наставили смо ископавање скоро до његових глежњева и покушали поново И тек тада смо успели да га ослободимо", прича Ђокић.

Ватрогасци су позив за интервенцију добили нешто после 14 часова, а тамо их је дочекао потпуно необезбеђен простор па је постојала реална опасност да још неко буде повређен. Док су ватрогасци обављали тешко спасавање, главе им је све време висила поткопана асфалтна плоча дебљине 20 центиметара која је могла угрозити нечији живот...

Након спасавања Србислав је предат Хитној помоћи, а касније је збринут у Клиничком центру Ниш. На срећу, констатовано је да задобијене повреде нису тешке, али је свакако истрага повреде на раду у току.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар