Drama u Nišu, živ zatrpan

Građevinskog radnika Srbislava Ž. (63) zatrpanog u rovu dubokom pet metara na gradilištu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, spasila su šestorica vatrogasaca Vatrogasno spasilačke jedinice dok im je iznad glave sve vreme visila potkopana asfaltna ploča.

Srbija 22.07.2017 | 08:27
Drama u Nišu, živ zatrpan
Saša Đokić, Srđan Mihajlović, Saša Krstić, Dejan Petrović, Darko Ivanović, i Ivica Troter, uspešno su izveli rizičnu akciju i oslobodili čoveka koga je nakon pada u rupu zatrpala zemlja skoro do ramena.

"Čovek je do pojasa bio pod zemljom, a pored njega je bio još jedan radnik koji je uzaludno pokušavao da ga otkopa. Bio je u svesnom stanju ali istraumiran glava mu je bila potpuno krvava…. Kada sam ga pitao kako se oseća nisam dobio nikav odgovor, a onda sam ugledao slušni aparat koji mu je spao ", priča vatrogasac Saša Đokić.

Prema rečima vatrogasaca čovek je očajno pokušavao da se oslobodi.

"Srđan Mihajlović i ja iskopavali smo ga krampom i ašovom, oslobodili smo ga do kolena, stavili mu oko pojasa vatrogasni opasač, a ostale kolege pokušavale su da ga izvukum, mi smo gurali odozdo, oni vuklu, ali uzalud. Nastavili smo iskopavanje skoro do njegovih gležnjeva i pokušali ponovo I tek tada smo uspeli da ga oslobodimo", priča Đokić.

Vatrogasci su poziv za intervenciju dobili nešto posle 14 časova, a tamo ih je dočekao potpuno neobezbeđen prostor pa je postojala realna opasnost da još neko bude povređen. Dok su vatrogasci obavljali teško spasavanje, glave im je sve vreme visila potkopana asfaltna ploča debljine 20 centimetara koja je mogla ugroziti nečiji život...

Nakon spasavanja Srbislav je predat Hitnoj pomoći, a kasnije je zbrinut u Kliničkom centru Niš. Na sreću, konstatovano je da zadobijene povrede nisu teške, ali je svakako istraga povrede na radu u toku.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar