Кренула СЛС: Бемпа разгалио "Карађорђе" и расплакао се!

Војводина победила Чукарички голом у 93. минуту на премијери нове сезоне Суперлиге Србије. Меч одлучио Жозеф Овусу Бемпа.  Почело је лудо! Публика тражила Овусуа, Ванић га увео и Воша славила његовим голом! У премијерном мечу нове сезоне Суперлиге Новосађани тукли Чукарички у дербију.

Фудбал 21.07.2017 | 22:10
Кренула СЛС: Бемпа разгалио "Карађорђе" и расплакао се!
Ништа, ништа и онда БУМ!

Нисмо очекивали ни голеаду, ни лепршав фудбал, али да је могло много боље на премијери новог шампионата - могло је! И морало је. Поготово што су сезону дерби утакмицом отворили Војводина и Чукарички. О игри самој игри коју су приказали и Ванићев и Лалатовићем тим моћи ће доста да се дискутује - у већем делу утакмице било је то чак испод нивоу неких слабијих лига од наше - али свакако да Ненад Ванић има много више разлога за задовољство. Његов тим је славио са минималних 1:0, а гол одлуке постигао је млади нападач из Гане Џозеф Овусу у четвртом минуту надокнаде. 

Занимљиво да је публика на Карађорђу непосредно пре него што ће Овусу крочити на терен захтевала од Ванића да га уведе у игру. Он је то брзо убрзо и учинио, а резултат је стигао када су и једни и други вероватно већ укалкулисали по бод... 

Ненад Ванић увео је пред крај меча са Чукаричким Жозефа Овусуа Бемпу, а фудбалер из Гане одужио му се, као и навијачима који су га скандирањем и "погурали" на терен, голом у последњем секунду трећег минута судијске надокнаде.

Војводина је Суперлигу почела победом, Чукарички поразом. Утакмицом у Новом Саду стартовала је 12. сезона Суперлиге Србије.

ВОЈВОДИНА - ЧУКАРИЧКИ 1:0!

Амбиције и жеље ривала на стадион "Карађорђе" наметнуле су утакмици епитет дербија, али по виђеном за 90 минута, обе екипе су далеко од форме којом би Војводина истакла шампионске намере, а Чукарички жељу за врхом табеле и нови излазак у Европу.

Збир најзанимљивијих детаља су три пропуштене шансе и гол - две одличне прилике нису искористили црвено-бели и једну црно-бели.

Идеалну шансу да се "упише" пропустио је Филип Малбашић у 32. минуту.

Бивши фудбалер Партизана добио је феноменалну лопту од Душана Јованчића, Малбашић ју је мајсторски "склонио" и нашао се "очи у очи" са голманом Чукаричког... Александар Кировски је из мат позиције изашао као победник, одбранивши ногама ударац фудбалера Војводине.

Војводина је лепу прилику да поведе имала и у 53. минуту.

Опет је Малбашић био међу главним актерима, после дриблинга којим је "изабацио" чувара, одиграо је повратну лопту према Петру Мићину, а 18-годишњи дебитант шутирао високо преко гола са седам-осам метара.

Али...

Само два минута касније за главу су се ухватили фудбалери Чукаричког. Немања Обрадовић је остао заборављен у шеснаестерцу Војводине, добио је лопту, окренуо се и промашио, иако испред њега, осим голмана Емила Роцкова, није било никог од домаћих фудбалера.

И када се очекивао последњи збиждук судије Јовановића, Ђорђе Ђурић је добио ваздушни дуел у свом казненом простору, али је лопта стигла до Бемпе, који се сјајно снашао и успео врхом копачке да је закуца под пречку.

Лепши деби 21-годишњи фудбалер није могао да замисли.

Утакмицу је гледало око 2.000 навијача, а пре почетка публика је аплаузом поздравила тренера Чукаричког Ненада Лалатовића, коме Новосађани очигледно нису заборавили сјајне резултате из периода док је седо на клупи "лала".

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Ренан, Планић, Бурековић, Месаровић, Вукасовић, Јованчић, Мићин, Малбашић, Суботић.

ЧУКАРИЧКИ: Кировски, Пушкарић, Црномарковић, Ђурић, Бојић, Дринчић, Кајевић, Обрадовић, Лагатор, Богосавац, Ожеговић.



Парови првог кола Суперлиге:

Војводина - Чукарички 1:0 (0:0)
/Бемпа 90+3/

у суботу:

од 19 часова

Партизан - Мачва

од 20 часова

Вождовац - Радник
Јавор - Борац
Младост - Земун
Напредак - Рад
Спартак - Бачка

у недељу

Црвена звезда - Раднички 19.00

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар