Krenula SLS: Bempa razgalio "Karađorđe" i rasplakao se!

Vojvodina pobedila Čukarički golom u 93. minutu na premijeri nove sezone Superlige Srbije. Meč odlučio Žozef Ovusu Bempa.  Počelo je ludo! Publika tražila Ovusua, Vanić ga uveo i Voša slavila njegovim golom! U premijernom meču nove sezone Superlige Novosađani tukli Čukarički u derbiju.

Fudbal 21.07.2017 | 22:10
Krenula SLS: Bempa razgalio "Karađorđe" i rasplakao se!
Ništa, ništa i onda BUM!

Nismo očekivali ni goleadu, ni lepršav fudbal, ali da je moglo mnogo bolje na premijeri novog šampionata - moglo je! I moralo je. Pogotovo što su sezonu derbi utakmicom otvorili Vojvodina i Čukarički. O igri samoj igri koju su prikazali i Vanićev i Lalatovićem tim moći će dosta da se diskutuje - u većem delu utakmice bilo je to čak ispod nivou nekih slabijih liga od naše - ali svakako da Nenad Vanić ima mnogo više razloga za zadovoljstvo. Njegov tim je slavio sa minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je mladi napadač iz Gane Džozef Ovusu u četvrtom minutu nadoknade. 

Zanimljivo da je publika na Karađorđu neposredno pre nego što će Ovusu kročiti na teren zahtevala od Vanića da ga uvede u igru. On je to brzo ubrzo i učinio, a rezultat je stigao kada su i jedni i drugi verovatno već ukalkulisali po bod... 

Nenad Vanić uveo je pred kraj meča sa Čukaričkim Žozefa Ovusua Bempu, a fudbaler iz Gane odužio mu se, kao i navijačima koji su ga skandiranjem i "pogurali" na teren, golom u poslednjem sekundu trećeg minuta sudijske nadoknade.

Vojvodina je Superligu počela pobedom, Čukarički porazom. Utakmicom u Novom Sadu startovala je 12. sezona Superlige Srbije.

VOJVODINA - ČUKARIČKI 1:0!

Ambicije i želje rivala na stadion "Karađorđe" nametnule su utakmici epitet derbija, ali po viđenom za 90 minuta, obe ekipe su daleko od forme kojom bi Vojvodina istakla šampionske namere, a Čukarički želju za vrhom tabele i novi izlazak u Evropu.

Zbir najzanimljivijih detalja su tri propuštene šanse i gol - dve odlične prilike nisu iskoristili crveno-beli i jednu crno-beli.

Idealnu šansu da se "upiše" propustio je Filip Malbašić u 32. minutu.

Bivši fudbaler Partizana dobio je fenomenalnu loptu od Dušana Jovančića, Malbašić ju je majstorski "sklonio" i našao se "oči u oči" sa golmanom Čukaričkog... Aleksandar Kirovski je iz mat pozicije izašao kao pobednik, odbranivši nogama udarac fudbalera Vojvodine.

Vojvodina je lepu priliku da povede imala i u 53. minutu.

Opet je Malbašić bio među glavnim akterima, posle driblinga kojim je "izabacio" čuvara, odigrao je povratnu loptu prema Petru Mićinu, a 18-godišnji debitant šutirao visoko preko gola sa sedam-osam metara.

Ali...

Samo dva minuta kasnije za glavu su se uhvatili fudbaleri Čukaričkog. Nemanja Obradović je ostao zaboravljen u šesnaestercu Vojvodine, dobio je loptu, okrenuo se i promašio, iako ispred njega, osim golmana Emila Rockova, nije bilo nikog od domaćih fudbalera.

I kada se očekivao poslednji zbižduk sudije Jovanovića, Đorđe Đurić je dobio vazdušni duel u svom kaznenom prostoru, ali je lopta stigla do Bempe, koji se sjajno snašao i uspeo vrhom kopačke da je zakuca pod prečku.

Lepši debi 21-godišnji fudbaler nije mogao da zamisli.

Utakmicu je gledalo oko 2.000 navijača, a pre početka publika je aplauzom pozdravila trenera Čukaričkog Nenada Lalatovića, kome Novosađani očigledno nisu zaboravili sjajne rezultate iz perioda dok je sedo na klupi "lala".

VOJVODINA: Rockov, Lakićević, Renan, Planić, Bureković, Mesarović, Vukasović, Jovančić, Mićin, Malbašić, Subotić.

ČUKARIČKI: Kirovski, Puškarić, Crnomarković, Đurić, Bojić, Drinčić, Kajević, Obradović, Lagator, Bogosavac, Ožegović.



Parovi prvog kola Superlige:

Vojvodina - Čukarički 1:0 (0:0)
/Bempa 90+3/

u subotu:

od 19 časova

Partizan - Mačva

od 20 časova

Voždovac - Radnik
Javor - Borac
Mladost - Zemun
Napredak - Rad
Spartak - Bačka

u nedelju

Crvena zvezda - Radnički 19.00

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar