Фабрика скандала дипломата БиХ

Министарство иностраних послова БиХ и дипломатско-конзуларна представништва у иностранству годинама потресају невјероватне афере и скандали.

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 21:44
Фабрика скандала дипломата БиХ
Посљедњи бизарни случај у режији министра савјетника Амбасаде БиХ у Србији Зорана Перковића, који се пред огледалом фотографисао без доњег веша, према мишљењу некадашње замјенице министра спољних послова БиХ Ане Тришић Бабић потврђује да је на нивоу БиХ неопходно што прије усвајање Закона о вршењу спољних послова.



Да су Министарство спољних послова и дипломатско-конзуларна представништва БиХ постали права фабрика скандала, довољно је подсјетити се само неколико упечатљивих примјера који су нанијели немјерљиву штету међународном угледу земље.

Један од најдрастичнијих је случај некадашњег конзула БиХ у Паризу Велида Хамдичевића, који је био оптужен да је своју дипломатску позицију користио за бављење трговином људима.

Бивша амбасадорка БиХ у Лондону Елвира Беговић остала је упамћена по смијешној депеши централи МИП-а у Сарајеву у којој се хвалила како је "хранила коња шефа краљичине гарде", док се за бившег амбасадора БиХ у Кувајту Јасина Равашдеа везује један од највећих скандала у већ, иначе, преоштрој конкуренцији урнебесних провала дипломата из БиХ.

Наиме, власти Кувајта су прије неколико година откриле да је Равашде кријумчарио алкохол у земљи у којој је то строго забрањено, а у Сарајево је стигла обимна документација, наруџбенице и фактуре, као и бројеви банковних рачуна на које је Равашде уплаћивао новац добијен препродајом алкохола.

У дугој историји ријетко виђених гафова и афера у које су били умијешане дипломате из БиХ, посебно мјесто заузима некадашњи министар спољних послова БиХ Свен Алкалај.



За вријеме свог мандата Алкалај је, између осталог, успио да изазове саобраћајну несрећу због вожње у пијаном стању, да службени "ауди" паркира насред плаже, а против њега се водио и кривични поступак због злоупотребе службеног положаја.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Немој она

21.07.2017 19:49

Немој само она да прица.Та је покопала најбоље српске кадрове у МИП-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Немој.

22.07.2017 07:09

Тако ти је то,када дас сваком помало да помирисе,онда ради ста зелис.

Name

Мип Бх

22.07.2017 08:15

Ова зена је морално посрнуце..за време њеног замјеницког мандата су се деградирали срби као конститутивни народ..није долазила на посао у току седмице 2 дана њено слузбено ауто за две године је пресло 200.ооо километара јер је користено у приватне сврхе..ова назови дипломата је била председник радне групе за прикљуцење НАТО и за ту услугу поред плате од 4ооо км добила је и 13ооо км због цега је Алкалај одговарао..она је унистила српски део дипломатије јер је радила за интерес других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а чекај

22.07.2017 10:11

А чекај qме, нешто сам збуњен: министарство води Ана или Црнадак?

Name

Роки

22.07.2017 10:43

Она је баждирана на флашу штока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Роки

23.07.2017 15:56

Све за љубав?????